Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų rajono Grendavės kaimo bendruomenė susikibo dėl šimto metrų asfalto

Šimtas metrų asfalto skaldo Trakų rajono Grendavės kaimo bendruomenę. Gyventojai kaltina seniūną už valstybės pinigus išasfaltavus gatvę, kuri reikalinga jam vienam, o kaimo gyventojai pasmerkti klimpti smėlyje ir kvėpuoti dulkėmis.
Asfalto klojimas
Asfalto klojimas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Trakai Asfaltas

Vilkokšnio kraštovaizdžio draustinyje, šalia kelio Trakai-Onuškis, įsikūrusio Grendavės kaimo bendruomenė jau metus susiskaldžiusi. Didžioji dalis gyventojų piktinasi seniūno veiksmais – esą šis biudžeto lėšomis išasfaltavo ne bendruomenei reikalingiausią Malūno gatvę, o Pamiškės gatvę, kurioje įsikūręs tik jis pats su Trakų rajono tarybos nare dirbančia žmona ir kurioje veikia seniūnui priklausanti maisto prekių parduotuvė.

Pasak gyventojų, išasfaltuoti iki kaimo kapinių vedančią gatvę daug svarbiau, nes ten kuriamas naujas kvartalas, o senųjų gyventojų dėl prasto kelio negali pasiekti net greitoji medicinos pagalba.

Šiandien mes matome atvirkštinį procesą – tvarkoma yra Pamiškės gatvė, kur gyvena valdžia, – sako Grendavės gyventoja Stasė Doškuvienė.

„Ten yra kapinės, kur žmonės važiuoja, veža laidoti, ir naujos sodybos yra. Kelias labai apgailėtinos būklės. Mums administracija prižadėjo, kad tas kelias bus sutvarkytas. Bet šiandien mes matome atvirkštinį procesą – tvarkoma yra Pamiškės gatvė, kur gyvena valdžia“, – sako Grendavės gyventoja Stasė Doškuvienė.

Seniūnas kaltinimus neigia. Jo pusėn stoja ir Trakų rajono savivaldybės administracijos vadovas, tvirtinantis, kad nutarimas, kurią gatvę asfaltuoti, priimtas nepažeidžiant jokių taisyklių – esą jis turi net Grendavės seniūno susitikimo su gyventojais protokolo kopiją.

„Šiais metais, kai ruošėme prioritetus dėl asfaltavimo, visur buvo iškabinti skelbimai, kad vyks aptarimas, bet, deja, dalyvavo tik 9 žmonės iš seniūnijos. Na, mes su 9 žmonių pagalba ir nusprendėme dėl tų prioritetų“, – tikina Grendavės seniūnas Aleksandras Abeciūnas.

„Problema – kaip ir visur: kelių, kuriuos reikia asfaltuoti, yra gerokai daugiau negu tam skirtų lėšų. Ir nuomonių susikirtimų yra ne vien tik šitoje vietovėje, bet ir kitose, nes poreikis yra didelis, lėšos ir galimybės – ribotos“, – teigia Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Renatas Dudys.

Trakų rajono savivaldybės biudžete keliams asfaltuoti šiais metais numatyta beveik milijonas litų. Grendavės seniūnijai tam atseikėti 42 tūkstančiai. Seniūno teigimu, tiek pinigų pakanka vos 100 metrų asfalto per metus, tad gyventojų prašymą išasfaltuoti 1,5 kilometro ilgio Malūno gatvę pavyks įgyvendinti nebent per dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius