-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 18 /11:31

Traukiasi Palangos oro uosto vadovė Jolanta Jucevičiūtė

Penktadienį apie apsisprendimą pasitraukti iš Palangos tarptautinio oro uosto pranešė jo direktorė Jolanta Jucevičiūtė. Ji oro uostui vadovavo beveik ketverius metus.
Palangos oro uostas keleivius pasitinka atsinaujinęs.
Palangos oro uostas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

J.Jucevičiūtė 15min.lt patvirtino apsisprendusi jau prieš kelias dienas. Penktadienį apie tokį jos žingsnį oficialiai pranešta kolegoms. Paklausta, ar sprendimą priėmė pati, J.Jucevičiūtė buvo lakoniška: „Palikime šį klausimą... Nors pasakysiu – taip, pasitraukiu savo noru.“

Lino Jegelevičiaus nuotr./Palangos oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė
Lino Jegelevičiaus nuotr./Palangos oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė

J.Jucevičiūtė Palangos oro uostui vadovavo beveik ketverius metus. Per tą laiką pagerėjo uosto rezultatai, įgyvendintas ne vienas projektas – pastatyta degalų bazė, atvertas naujas keleivių laukimo terminalas. 

„Kurį laiką pailsėsiu, ką veiksiu po to – dar pagalvosiu. Yra įvairių minčių. Čia įgijau nemažai patirties, kuri ateityje tikrai pravers“, – teigė direktorė. 

Neseniai J.Jucevičiūtė buvo pakliuvusi į Susisiekimo ministerijos vadovų akiratį – nepatenkinti direktorės darbu sukilo pavaldiniai. Jiems neįtiko vadovės darbo stilius bei tai, jog ši į darbą važinėja tarnybiniu automobiliu. Taip pat užkliuvo tai, jog vadovė taip ir nesugebėjo pritraukti nė vienos naujos skrydžių krypties į Palangą.

Speciali Susisiekimo ministerijos komisija konstatavo, kad vadovė galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus. Tačiau išvadose taip pat pažymėta, kad kaltės įrodyti – neįmanoma.

Šiuo metu iš Palangos keleiviai skraidinami trimis kryptimis: į Rygą, Kopenhagą ir Oslą. Vasarą keleiviai reguliariai skraidinami į Maskvą.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius šiuo metu yra komandiruotėje. Kaip informavo ministerijos Komunikacijos ir protokolo skyriaus vedėja Rūta Dirsienė, J.Jucevičiūtės pareiškimas gautas. Ji Palangoje dar turėtų dirbti iki spalio 31 d.

Kol kas nežinoma, ar bus skelbiamas konkursas J.Jucevičiūtės vietai užimti. „Šiuo metu dėliojama trijų oro uostų – Palangos, Kauno ir Vilniaus – reorganizacijos struktūra. Kaip bus organizuojamas jų valdymas – kaip tik sprendžiama. Greičiausiai jiems visiems trims vadovaus vienas žmogus“, – aiškino R.Dirsienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius