Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ pažadėjo suteikti informaciją apie jos vairuotojų pajamas, jei šie sutiks

Trečiadienį Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ir bendrovė „Uber“ pasirašė tarpusavio bendradarbiavimą reglamentuojantį memorandumą. Jame įmonė pažadėjo teikti informaciją VMI apie Lietuvoje veikiančių partnerių vairuotojų, kurie naudojasi bendrovės paslaugomis ir mūsų šalyje teikia pavėžėjimo paslaugas, gautas pajamas.
Uber kelionės išklotinė
Uber kelionės išklotinė

VMI teigė užtikrinsianti, kad ši informacija padėtų supaprastinti partneriams-vairuotojams mokesčių sumokėjimo procedūras, t.y. teikiant mokesčių mokėtojams paslaugas, susijusias su mokesčių apskaičiavimu, deklaravimu bei sumokėjimu.

Susitarimo memorandume prabrėžiama, jog pilnas augančio dalinimosi ekonomikos fenomeno potencialas gali būti geriausiai panaudotas esant paprastesnėms mokestinių prievolių įgyvendinimo procedūroms.

VMI ir „Uber“ taip pat sutarė, kad vairuotojams – partneriams pageidaujant, informacija apie juos ir jų gautas pajamas administratoriui bus pateikiama tiesiogiai iš „Uber“.

„Džiaugiamės pradėdami darbą su dar viena pokyčiams ir pažangai atvira valstybine institucija Baltijos valstybėse, kurdami šią modernią mokesčių deklaravimo sistemą. Ji padės vartotojams ir valstybei gauti maksimalią dalinimosi ekonomikos naudą“, – sako „Uber“ vadovas Baltijos šalims Ennas Metsaras.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius