-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Uber“ Varšuvoje bando naują paslaugą – savaitgalio naktimis veš pigiau

Varšuvoje be didelės reklamos bandoma nauja „Uber“ paslauga – „UberNite“. Ja besinaudojantys klientai galės savaitgalio naktimis važinėti gerokai pigiau, bet ir vežami jie bus ne pagal tokius griežtus kriterijus atrinktais automobiliais, rašo wyborcza.pl.
„Uber“
„Uber“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijoje „Uber“ paslauga veikia jau septyniuose miestuose ir sudaro rimtą konkurenciją tradicinėms taksi bendrovėms. Šiuo metu įsėdimo mokestis naudojantis „Uber“ siekia 7 zlotus (1,5 euro), vienas kilometras kainuoja 1,5 zloto (0,33 euro) ir 0,35 zloto (0,8 euro) atsieina viena minutė automobilyje.

Ta konkurencija gali tapti dar aršesnė, jeigu pasiteisins šiuo metu bandoma programėlė „UberNite“. Ją kol kas mėgina tik rinktiniai „Uber“ klientai Varšuvoje, kurie gavo progą išsikviesti automobilį ir keliauti namo po linksmybių kur kas pigiau būtent savaitgalio naktimis. Vairuotojams taip pat taikoma nuolaidų – jų mašinos gali būti ir senesnės nei 10 metų.

Tokiu būdu tikimasi pritraukti daugiau automobilių ir išnaudoti rinką, siūlant paslaugas jaunimui, grįžtančiam iš barų ir klubų. Kaina gerokai skirsis nuo siūlomos dieną: įsėdimo mokestis yra 4 zlotai (0,9 euro), vienas kilometras kainuoja 1 zlotą (0,22 euro), o minutė automobilyje – 0,35 zloto (0,8 euro).

Šios kainos, wyborcza.pl teigimu, gerokai mažesnės, nei taiko tradicinės taksi bendrovės savaitgalio naktimis – įsėdimo mokestis siekia apie 8 zlotus (1,79 euro), naktį iš šeštadienio į sekmadienį už kilometrą, jeigu važiuosite į miesto pakraščius, teks pakloti ir 9 zlotus (2 eurai).

Wyborcza.pl teigimu, „Uber“ atėjimas gerokai išjudino taksi rinką Lenkijoje, privertė tradicines įmones diegti naujoves, kad būtų galima išsikviesti automobilį ir naudojantis mobiliosiomis programėlėmis.

Vilniuje „Uber“ paslauga veikia nuo lapkričio vidurio, įsėdimo kaina yra 0,8 euro, kilometro – 1,5 euro, dar 0,1 euro kainuoja kiekviena minutė automobilyje.

Kaunas taip pat nori pritraukti šią paslaugą į savo miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius