Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena didžiausių vežėjų problemų – vėluojantys savivaldybių atsiskaitymai

Keleivių srauto viešajame transporte augimas, didėjanti transporto priemonių rida, optimizuotos išlaidos – tokias keleivinio transporto tendencijas rodo „Linavos“ Keleivinio transporto skyriaus pateikta 2014 m. pirmojo pusmečio statistika.
Eilė gali bet kada pajudėti, tad snausti nevalia.
Viena didžiausių vežėjų problemų – vėluojantys savivaldybių atsiskaitymai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Linavos“ viceprezidento Rimanto Martinavičiaus teigimu, šie duomenys liudija apie teigiamus pokyčius, tačiau iki Europos standartų dar liko nemažas kelias. 

„Reikia ieškoti sprendimų dėl investicijų į transporto parko atnaujinimą, tai didžiausia problema,-“ teigia R.Martinavičius.

Šalia vieno labiausiai džiuginančių rodiklių – gausėjančio keleivių srauto (šį pusmetį jų vežta net 8,7 proc. daugiau nei 2013 m. pirmąjį pusmetį) ir to, kad reikia vis mažiau lėšų kompensacijoms, pastebima ir kitų optimistinių ženklų. Tai – vežėjų sąnaudų ir pajamų subalansavimas, geresni priemiesčio maršrutais vežančių įmonių veiklos rezultatai, užsakomųjų maršrutų skaičiaus didėjimas. 

Statistika, apibendrinanti 43-jų viešojo transporto kompanijų duomenis, išryškina ir keletą keleivinio transporto problemų. Pagrindinė jų, anot R. Martinavičiaus, yra vėluojantys savivaldybių atsiskaitymai. 

Taip pat nerimą kelia ir tarptautinių maršrutų sritis, kuri per pastarąjį dešimtmetį darosi vis labiau nuostolinga: šių metų pirmasis pusmetis vežėjams atnešė 1,4 mln. litų nuostolį, o tai yra dvigubai daugiau lyginant su 2013 m. pirmojo pusmečio duomenimis. 

Komentuodamas šią situaciją, „Linavos“ Keleivinio transporto skyriaus vadovas Jevgenijus Stolovickis kaip pagrindinę priežastį nurodo populiarėjančius bei naujus maršrutus atveriančių aviakompanijų konkurenciją. Pasak jo, tai lemia sudėtingą konkurencinę aplinką, kurioje transporto įmonėms išlikti yra nelengva. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius