Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 17

„Wizz Air“ skrydžių tinklo vadovė: nežinau, ar galėsime Lietuvoje plėstis taip sparčiai, kaip kitur

Maža rinka, karas Ukrainoje ir nauji Vilniaus oro uosto mokesčiai gerokai apribojo „Wizz Air“ plėtrą Lietuvoje, interviu 15min sakė „Wizz Air“ vykdomoji skrydžių tinklo vadovė Evelin Jeckel. Ji taip pat atskleidė, kad iš Palangos visiškai pasitraukusi bendrovė ten dar gali sugrįžti, jei matys norimą paklausą, o su šalyje dominuojančia „Ryanair“ konkuruos nebent platesniu, tačiau ne vietiniu mastu.
Evelin Jeckel
Evelin Jeckel / Asmeninio archyvo ir BNS nuotr.

Lietuviai yra kainoms jautrūs skraidytojai, tačiau ir jų įpročiai pasikeitė – kaip ir kitur Europoje, taip ir mūsų šalyje per dešimtmetį sumažėjo „emigracinių“ skrydžių – profesionalų vadinamų VFR (angl. visiting friends and relatives) – ir padaugėjo atostoginių skrydžių paklausa, interviu 15min teigė E.Jeckel.

Tiesa, nors Lietuva, anot pašnekovės, išlieka tarp svarbių „Wizz Air“ rinkų, netolimoje ateityje plėtra čia greičiausiai bus lėtesnė nei kitur.

„Taip yra dėl trijų dalykų. Vienas iš jų akivaizdus – rinkos dydis. Tai nėra rinka, į kurią galime paskirti 10–15 orlaivių, nemanau, kad tai būtų naudinga nei mums, nei rinkai.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Evelyn Jeckel
Asmeninio archyvo nuotrauka/Evelyn Jeckel

Kitas dalykas, kurio mums tikrai trūksta ir kas iš tikrųjų buvo labai svarbu jums, tai Ukraina. Skrydžiai į Lvivą ir Kyjivą sudarė beveik pusę [iš Lietuvos skraidančių] lėktuvų vietų, ir šis rodiklis tikriausiai būtų dar padidėjęs, jei ne vykstantis karas“, – kalbėjo E.Jeckel.

Trečiuoju veiksniu ji įvardijo nuo sausio pakeltus Vilniaus oro uosto įkainius. Visgi didesnės plėtros Kaune bendrovė taip pat nemato, kadangi sostinė išlieka patraukliausia kryptimi, o į Palangos oro uostą grįžimo galimybę nulems paklausa.

Pašnekovė taip pat atskleidė, kad Lietuvai ateityje gali pristatyti naują produktą – savotišką skrydžių prenumeratą, kuri suteiktų jos turėtojui vieną skrydį kiekvieną mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius