Žvejybinio laivo „Jūros vilkas“ areštas Rusijoje baigėsi

Lietuvos žvejybinį laivą „Jūros vilkas“ valdančiai bendrovei „Arctic Fishing“ Rusijos Murmansko teismas skyrė 4 mln. rublių (53 tūkst. eurų) baudą ir panaikino areštą.
„Jūros vilkas“
„Jūros vilkas“ / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

„Į laivą grįžo visa įgula, tęsime savo įprastą žvejybinę veiklą. Patyrėme nuostolių dėl prastovos, tikimės, kad tokios nemalonios situacijos nepasikartos. Šiuo metu galime lengviau atsikvėpti, „Jūros vilkas“ skrodžia Norvegijos teritorinius vandenis“, – sakė „Arctic Fishing“ direktorius Dovydas Kuodis.

Rusijos tarnybos laivą sulaikė rugsėjo mėnesį. Pretekstas areštui – „Jūros vilkas“ peržengė pasikeitusias Rusijos išskirtinės ekonominės zonos ribas, tačiau apie pakeitimus nežinojo nei laivo „Jūros vilkas“ kapitonas, nei laivą valdančios bendrovės vadovybė.

„Tenka apgailestauti, kad Žvejybos šiaurės rytų Atlante komisija (NEAFC) Lietuvai ir kitoms šalims laiku nepateikė informacijos apie pasikeitusias Rusijos išskirtinės ekonominės zonos ribas“, – sakė D. Kuodis.

Rusijai pasirašius dvišalį žvejybos susitarimą su Norvegija, kito ekonominės zonos ribos. NEAFC šia informacija nesugebėjo pasidalinti su suinteresuotomis šalimis, tarp jų – ir su Lietuva. Dėl susidariusios situacijos kreiptasi į Europos Komisiją.

Barenco jūros Murmansko uoste Lietuvos žvejybinis laivas „Jūros vilkas“ buvo sulaikytas nuo rugsėjo 18 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius