Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija riboja degalų išvežimą į Lietuvą ir Lenkiją

Nuo šeštadienio Baltarusija riboja benzino, dyzelino ir kitų pagrindinių prekių, kurių kainas reguliuoja valstybė, išvežimą į Lietuvą ir Lenkiją fiziniams asmenims, remdamasi Baltarusijos žiniasklaida informuoja Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Baltarusiai kantriai laukia eilėje prie degalinės.
Baltarusiai kantriai laukia eilėje prie degalinės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbama apie socialiai reikšmingų prekių išvežimo iš šalies apribojimą už Muitų sąjungos (Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano) ribų, nurodo Baltarusijos naujienų agentūra „Belta“.

Pasak Baltarusijos televizijos, be muito iš šalies bus galima išvežti „vieną automobilio benzino baką ir dar 10 litrų degalų ne dažniau kaip kartą per penkias dienas“. Dažniau degalus bus galima vežti tik tuo atveju, kai pasienyje bus užpildyta deklaracija ir sumokėtas muitas. Šis principas negalios važiuojant į Rusiją.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kalbėdamas televizijoje, sakė, jog šių priemonių imamasi siekiant nedidinti kainų vidaus rinkoje ir pabrėžė, jog daugelio prekių kainos Baltarusijoje, o ypač benzino, du-tris kartus mažesnės negu Lietuvoje ir Lenkijoje.

Baltarusijoje degalų kainos birželio 7 dieną buvo padidintos 31 procentu, tačiau po dviejų dienų prezidento nurodymu kainos buvo sumažintos 13-22 procentais. Anksčiau, nuo gegužės 24 dienos, degalų kainos Baltarusijoje padidėjo daugiau kaip 20 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius