Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija sumokėjo visas skolas, jai atnaujintas dujų tiekimas

Baltarusija sumokėjo visus įsiskolinimus už rusiškas gamtines dujas. Šaliai atnaujintas dujų tiekimas. Tai ketvirtadienį patvirtino valstybinis Rusijos dujų koncernas „Gazprom“.
Dujos
Dujos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Milleris Junginėse Amerikos Valstijose besilankančiam Rusijos prezidentui Dmitrijui Medvedevui telefonu pranešė, kad Baltarusija visiškai atsiskaitė už dujas, todėl dujos jai pradėtos tiekti visu pajėgumu, „RIA Novosti“ cituoja D.Medvedevo atstovę spaudai Nataliją Timakovą.

„A.Milleris telefonu informavo prezidentą, kad Baltarusija sumokėjo visus įsiskolinimus už dujas, todėl koncernas nutarė atnaujinti dujų tiekimą“, – sakė N.Timakova.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad dėl susidariusių skolų pirmadienį „Gazprom“ sumažino dujų tiekimą Baltarusijai 15 proc., antradienį – 30 proc., o trečiadienį – 60 procentų.

Trečiadienį Baltarusija koncernui „Gazprom“ sumokėjo 260 mln. JAV dolerių įsiskolinimą už gegužę gautas dujas. Jai buvo likę sumokėti 192 mln. JAV dolerių įsiskolinimą už sausio–balandžio mėnesius, kai už dujas mokėjo mažiau nei priklauso pagal susitarimą.

Tiesa, antradienį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, reaguodamas į Rusijos koncerno veiksmus, nurodė nutraukti rusiškų gamtinių dujų tranzitą į Europą ir pabrėžė, kad jis nebus atnaujintas tol, kol Rusija nesumokės skolos už Baltarusijos vamzdynų naudojimą. A.Lukašenka tvirtino, kad Rusijos skola už tranzitą viršija Baltarusijos skolą už dujas.

Trečiadienį 40 proc. buvo sumažėjęs Lietuvai ir Kaliningradui per Baltarusijos teritoriją tiekiamų dujų kiekis. Tačiau, kaip pranešė bendrovė „Lietuvos dujos“ vakare tiekimas stabilizavosi, o slėgis sistemoje šiek tiek pakilo. Konkrečių dujų tiekimo parametrų bendrovė nenurodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius