Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijai TVF paskola gali būti neįkandama

Finansų analitikai teigia, kad politinė bei ekonominė situacija Baltarusijoje gali būti pagrindinės kliūtys šaliai siekiant Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paskolos.
Doleriai
Doleriai. / Photos.com nuotr.

Baltarusija šiandien pradėjo derybas su tarptautiniu valiutos fondu dėl paskolos suteikimo. Tačiau sąlygos Baltarusijai gali būti kur kas griežtesnės nei į krizę įklimpusioms Europos Sąjungos (ES) narėms.

Violeta Klyvienė, banko „Danske bank“ vyresnioji analitikė Baltijos šalims teigė, kad Baltarusija gali būti nepasiruošusi sutikti su TVF keliamomis sąlygomis.

„Politiniai momentai gali būti vieni iš esminių kliūčių Baltarusijai pretenduoti į paramą. Aišku, negalima atmesti ir ekonominių dalykų, nes už dyką niekas paramos neduos. Esminiai reikalavimai tuomet būtų tam tikros struktūrinės reformos ir tai kelia klaustukų, ar ekonomika yra pasiruošusi tam“, – 15min.lt teigė V.Klyvienė.

Pasak ekonomistės, Baltarusija be dotacijų išgyventi jau negali, o Rusija, skolinusi Baltarusijai, esą jau nebėra pasiruošusi maitinti dotacijomis politiškai ne itin paklusnaus regiono.

Finansų analitikas Liutauras Armanavičius teigė, kad paskolą TVF greičiausiai yra pasirengęs suteikti. „Fondo misija ir darbas yra padėti šalims, kurios yra sunkumuose. Kai TVF skolina, jis iškelia sąlygas, o reikalavimai Baltarusijai gali būti griežtesni nei Graikijai, Portugalijai ar Airijai“, – 15min.lt sakė L.Armanavičius.

Finansų analitiko teigimu, Baltarusija gali tikėtis paskolos, tačiau sąlygos gali būti itin griežtos ir dėl to nepatikti Baltarusijos prezidentui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius