Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje krizė vis gilėja: ima trūkti ir mėsos, kurią masiškai superka rusai

Ekonominė situacija Baltarusijoje tampa dar sudėtingesnė – per savaitę Baltarusijos rublio kursas krito 20 proc., o nuo rugpjūčio pradžios Minsko ir kai kurių kitų miestų parduotuvėse deficitu tapo mėsa bei vištiena.
Visiškai iššluota parduotuvė Minske
Visiškai iššluota parduotuvė Minske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baltarusijos valdžia aiškina, kad mėsos ir vištienos deficitas atsirado, nes šiuos produktus išperka rusai, susigundę tuo, kad Baltarusijos rublis pinga, todėl maisto produktų jie gali įsigyti žymiai pigiau nei anksčiau, rašo leidinys „Komersant“. Baltarusijos valdžia sako, kad išeitimi galėtų tapti šių produktų kainų didinimas, tiesa, niekas nekalba apie algų išaugimą baltarusiams. Siūloma didinti produktų kainas po 3–5 proc. kas mėnesį.

Neseniai Baltarusijos turizmo agentūros Rusijos piliečiams ėmė organizuoti naują paslaugą – apsipirkimą Minske. „Kol Baltarusijoje krizė – suspėk visko nusipirkti už labai mažas kainas“, – rašoma vienos iš jų reklaminiame lankstinuke. Turizmo agentūros savo klientus vilioja pažadais, kad Minske viskas kainuoja bent tris kartus pigiau nei Maskvoje, o mokėti galima bet kokia valiuta.

Tiesa, kai kurių produktų įsigyti tampa sudėtinga jau ir Minske. Kiauliena, jautiena ir vištiena tampa tikru deficitu, prie mėsos parduotuvių išsirikiuoja didžiulės eilės, išperkama viskas, kas pasirodo prekyboje. Vieno iš didžiausių Minsko prekybos centrų atstovas pasakojo žurnalistams, kad per savaitę mėsos gauta buvo keturis kartus mažiau nei anksčiau. Mėsą išperka ne tik atvykę rusai, bet ir patys baltarusiai, kurie ją veža parduoti į užsienį.

Nuo 2011 metų pradžios Baltarusijos rublio kursas užsienio valiutų atžvilgiu krito jau 73,48 proc. ir vien per savaitę sumažėjo 20 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius