Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benas Bernanke: JAV ūkio augimui būtinas didesnis gyventojų išlaidumas

JAV Federalinio rezervų banko vadovas Benas Bernanke, skaitydamas antrąją paskaitą apie JAV centrinio banko istoriją, pabrėžė, kad tolesniam JAV ekonomikos augimui yra būtinas didesnis namų ūkių vartojimas, rašo „Bloomberg“.
Benas Bernanke
Benas Bernanke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vartojimas dar nėra atsigavęs, jis vis dar pakankamai mažas palyginti su buvusiu iki krizės. Pagal skolos dydį ir vartojimo mastus mes dar negrįžome į senąsias vėžes“, - kalbėjo B.Bernanke.

Federalinis laisvosios rinkos komitetas po susitikimo kovo 13 dieną išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad infliacija ir aukštas nedarbas garantuoja, kad bazinė palūkanų norma bus artima nuliui iki pat 2014 metų pabaigos. Ženklai, kad ekonomika sveiksta, nepanaikina šalies ūkio augimo rizikų, tokių kaip gazolino kainos, taupymas ir silpna nekilnojamojo turto rinka.

B.Bernanke penktadienį atidaro JAV centrinio banko organizuojamą konferenciją, kurioje dalyvaus ir Jungtinės Karalystės bei Japonijos pareigūnai. Ketinama diskutuoti apie priemones, kuriomis būtų galima skatinti ekonomikos augimą ir iššūkius centriniams bankams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius