Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangiausios statybos – Šveicarijoje

Kompanijos „EC Harris“ ekspertai išanalizavo 55 šalių statybos rinkas. Tyrimas parodė, kad brangiausiai statybos darbai kainuoja Šveicarijoje. Sudarant reitingą, atskaitos tašku buvo paimtos statybų kainos Didžiojoje Britanijoje.
Statomas namas.
Statomas namas. / Domoplius.lt nuotr.

Pagal kompanijos darbuotojų parengtą apžvalgą, Šveicarijoje statybos darbai yra net 71 proc. Brangesni nei Didžiojoje Britanijoje. Antrąją ir trečiąją vietą reitinge užima skandinavijos šalys – Danija ir Švedija. Pasak ekspertų, dideles statybos kainas šiose šalyse galima paaiškinti aukštu darbo užmokesčiu ir tuo, kad tenka importuoti didžiąją dalį statybinių medžiagų.

Ketvirtą vietą sąraše užėmė Airija, penktą – Prancūzija. Į pirmąjį dešimtuką iš viso pateko net aštuonios Europos šalys. Dvi vietas dešimtuke užėmė Australija ir Kanada.

Didžiajai Britanijai reitinge skirta 12 vieta, praėjusiais metais ji užėmė 16 vietą. Ekspertų teigimu, taip nutiko ne dėl to, kad statybos pabrango šioje šalyje, o todėl, kad jos atpigo kitose.

Tyrimas parodė, kad pigiausiai statybos atsieina Indijoje ir Šri Lankoje, kur kainos yra 72 proc. žemesnės, nei Didžiojoje Britanijoje.

Analitikai pastebi, kad besivystančios šalys aktyviai didina investicijas į nekilnojamąjį turtą ir pagal statybos apimtis baigia pavyti ekonomiškai išsivysčiusias šalis.  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius