-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžioji Britanija ir Airija atsilieka nuo Vakarų Europos pagal pragyvenimo lygį

Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje yra žemiausias pragyvenimo lygis tarp pirmaujančių Vakarų Europos šalių, skelbia Didžiosios Britanijos vartotojų rinkos tyrimus atliekanti kompanija uSwitch.com, kuria remiasi „Sky News“.
Į Londono finansų ir verslo rajoną grįžo optimizmas.
Londono gatvėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimas atliktas dešimtyje stambiausių Vakarų Europos šalių. Buvo atsižvelgiama į tokius veiksnius kaip pajamų lygis, mokesčių našta, infliacija, pensinis amžiaus bei gyvenimo trukmė, socialinis aprūpinimas ir net oro sąlygos.

Lyderėmis sąraše vėl tapo Ispanija ir Prancūzija. Jungtinė Karalystė yra priešpaskutinėje vietoje. Ypač blogi yra Didžiosios Britanijos pajamų neatskaičius mokesčių (šiek tiek daugiau nei 37 tūkst. svarų sterlingų per metus statistiniam namų ūkiui) ir pensinio amžiaus (63 metai) rodikliai.

Paskutinėje vietoje yra Airija, kuri nusileido Didžiajai Britanijai pagal saulėtų dienų skaičių ir valstybės išlaidas socialinėms reikmėms.

„Praėjusiais metais mes, palyginti su mūsų kaimynais Europoje, gyvenome blogai, tačiau turtingai, o šiais metais gyvename blogai ir vargingai“, – konstatavo uSwitch.com atstovė Ann Robinson. Jos teigimu, „daugelyje šalių žmonės dirba, kad gyventų. O Jungtinėje Karalystėje žmonės gyvena, kad dirbtų.“

„Mes dirbame stropiau, mažiau ilsimės ir išeiname į pensiją vėliau nei daugelis europiečių. Tačiau brangus pragyvenimas darbą padaro būtinybe, o ne pasirinkimu“, – sakė uSwitch.com atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius