Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekonomistai: Italija neišvengs nemokumo, Ispanija šįsyk susitvarkys

Į skolas įklimpusi Italija neišvengs nemokumo problemos, o Ispanijai visgi pavyks išgelbėti savo ekonomiką, paskelbė Europos Ekonomikos ir verslo tyrimų centras, kurio ataskaitą cituoja BBC.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis pranešimas pasirodė iš karto po to, kai Italijos premjeras Silvio Berlusconi, kalbėdamas parlamente, išreiškė įsitikinimą, kad jo šalis netaps krizės auka. S.Berlusconi sakė, kad Italijos ekonomika stovi „ant tvirto pamato“, o šalies bankai yra mokūs.

Tačiau Europos Ekonomikos ir verslo tyrimų centras skelbia, kad Italijai sunkiai pavyks išvengti nemokumo problemos – tai įvyktų tik tuo atveju, jei šios šalies ekonomika staigiai pradėtų augti. Tačiau tai sunkiai įmanoma, nes pirmame ketvirtyje Italijos ekonomika augo vos 0,1 proc., o augimo prognozės ir toliau lieka miglotos. Italiją slegia ir didžiulės skolos – šios valstybės skolos santykis su BVP yra 120 proc., ir prognozuojama, kad 2017 metais jis sieks net 150 proc., jei situacija išliks panaši. 

Geresnė padėtis Ispanijoje. Ekonomistai teigia, kad Ispanija turi realias galimybes išvengti nemokumo. Netgi pagal „blogąjį“ scenarijų Ispanijos skolos neturėtų siekti daugiau nei 75 proc. BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius