-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Euro zona žada imtis naujų priemonių gelbėjant Graikiją

Euro zonos finansų ministrai prižadėjo pigesnes paskolas, ilgesnius terminus ir lankstesnį gelbėjimo fondą, siekiant padėti Graikijai ir kitoms Europos Sąjungos skolininkėms bei sustabdyti finansinės krizės plitimą Italijoje ir Ispanijoje, praneša CNBC.
Graikai apie Lietuvą išmano stebėtinai daug
Graikai apie Lietuvą išmano stebėtinai daug / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant Europos centrinio banko prieštaravimų, finansų ministrai taip pat neatmetė galimybės leisti Graikijai nevykdyti kai kurių finansinių įsipareigojimų, tokiu būdu sumažinant skolų naštą.

17-os euro zonos šalių finansų ministrai žadėjo išsaugoti stabilumą euro zonoje ir netrukus prižadėjo imtis naujų priemonių, tačiau tikslaus termino nenustatė.

Italijos ir Ispanijos akcijos ir obligacijos bei euras pirmadienį patyrė dar vieną nuosmukį dėl to, kad investuotojai prabilo apie akivaizdžią aklavietę ES įtraukiant privačius investuotojus į antrąjį pagalbos Graikijai paketą.

Europos finansų ministrų grupės vadovas Jean-Claude Junckeris naujienų konferencijoje užtikrino, kad į naująją pagalbos programą privatus sektorius bus įtrauktas ir derybos dėl to, kaip tai turėtų būti atlikta, bus užbaigtos jau artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius