Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurokomisaras Michelis Barnjė: vyksta ne euro, o eurozonos valstybių skolos krizė

Klaidinga sakyti, kad finansų krizė pasibaigė, tvirtina Europos Komisijos (EK) narys, atsakingas už vidaus rinką ir paslaugas Michelis Barnier.
Moneta
Moneta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Krizės vėjas pučia, oi kaip pučia – daug žmonių, ypač jaunimas ir mažų įmonių darbuotojai dar jaučia krizę“, – Seime ketvirtadienį vykstančioje tarptautinėje konferencijoje „Europos Sąjungos (ES) finansų sektorius po ekonominės krizės“ sakė M.Barnier.

„Dabar vyksta ne euro krizė, tai eurozonos valstybių skolos krizė. Situacija būtų blogesnė be euro“, – teigė jis.

EK narys apgailestavo, kad iki krizės nebuvo tinkamos nacionalinių priežiūros institucijų koordinacijos: „Nė viena institucija nesugebėjo nujausti krizės ir perspėti“.

M.Barnier pastebėjo, kad prasidėjus krizei ypatingai buvo akivaizdus skaidrumo bankininkystėje trūkumas. „Didesnis skaidrumas padės išvengti būsimų krizių, bet to neužteks, reikia ir kitų poveikių priemonių, kurios padės riboti būsimas krizes“, – sakė eurokomisaras.

Jis akcentavo nacionalinių ypatumų ir nacionalinių poveikio priemonių svarbą.

„Atskiros valstybės turi turėti papildomų priemonių rizikai suvaldyti, nekilnojamojo turto kreditavimui“, – sakė M.Barnier, pabrėždamas, kad finansinės institucijos turi tapti atsparesnės būsimoms krizėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius