Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europa atideda recepto krizei spręsti išrašymą

Pasaulio rinkose karaliauja nerimas. Europos vadovams, nepaisant jų pačių pažadų ir viso pasaulio raginimų, susitarti sekasi itin sunkiai, rašo SEB bankas.
Protestuotojai susirinko prie Graikijos parlamento
Protestuotojai susirinko prie Graikijos parlamento / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Euras Graikija

Euro zona vėl atidėjo recepto, kaip spręsti finansų krizę, skelbimą. Įtikinamą ir ryžtingą euro zonos gelbėjimo planą rugsėjį žadėta paskelbti spalio 13 d., vėliau spalio 23, dabar, panašu, kažką konkretaus sužinosime ne anksčiau spalio 26 dienos.

Kol politikai nesutaria, finansų rinkose karaliauja gandai. Pasak naujausių –  į krizės sprendimą labiau įsitrauks Europos centrinis bankas (ECB). Pastarasis gali gausiau skolinti komerciniams bankams, palankiau įvertindamas bankų įkeičiamas turtu apdraustas obligacijas. Mainais už palankesnį užstato vertinimą bankai privalėtų atskleisti daugiau informacijos apie savo obligacijų portfelį.

Panašu, kad sprendžiant finansų krizę vis labiau ieškoma būdų ne kaip išgelbėti Graikiją nuo bankroto, o kaip pasiekti, kad Graikijos ar kitos PIIGS (Portugalija, Ispanija, Italija, Airija, Graikija) šalies dalinis nemokumas nesugriautų Europos bankų sistemos.

Ketvirtadienį Graikijos parlamentas patvirtino naujas griežtas taupymo politikos gaires. Planą patvirtinti pavyko nepaisant gausių protestų Graikijos gatvėse, nusinešusių vieno graiko gyvybę.

Reitingų agentūros toliau blogina PIIGS šalių reitingą. „Standart & Poor’s” pranešė, kad Prancūzija artimiausiu metu veikiausiai neteks savo AAA reitingo. Prancūzijos rizika didėja dėl stringančio šalies ūkio augimo ir tikėtinai didelių bankų gelbėjimo sąnaudų. Taip pat vienu ar dviem laipteliais bus sumažinti ir Ispanijos, Italijos, Airijos bei Portugalijos reitingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius