Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansininkai Rusijoje prarado geriausiai apmokamos profesijos statusą, atsirado nauji lyderiai

Geriausiai atlygintina profesija Rusijoje tapo naftininkai, aplenkę ankstesnius lyderius – finansininkus. Apie tai praneša laikraštis „Kommersant“, besiremiantis Rusijos valstybės statistikos žinyba „Rosstat“.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Scanpix“ nuotr.

Vidutinis naftininkų atlyginimas 2011 metų spalį siekė 61 tūkst. rublių (5 045 litus), o finansų sektoriaus darbuotojų – tik 47 tūkst. rublių (3 887 litus).

Vidutinis atlyginimas Rusijoje, lyginant su šių metų rugsėju, sumažėjo 118 rublių (9,76 lito) ir siekė 23,3 tūkst. rublių (1 927 litus). Lyginant su praėjusių metų spaliu, jis išaugo 12,6 proc.

Mažiausiai šį rudenį uždirbo siuvimo pramonės darbuotojai. Jų vidutinis atlyginimas tesiekė 11,2 tūkst. rublių (926,3 lito). Vidutinis švietimo sistemos darbuotojų atlyginimas šiuo laikotarpiu buvo 15,8 tūkst. rublių (1 306,75 lito), o sveikatos apsaugos sistemos darbuotojų – 17 tūkst. rublių (1 406 litai).

Kaip pažymi „Kommersant“, naftininkai į lyderių pozicijas tikriausiai įsiveržė tik laikinai. Metų pabaigoje finansų sektoriaus darbuotojai tradiciškai gauna nepaprastai dideles premijas ir priemokas, o tai gerokai kilstelės jų metinių atlyginimų statistikos duomenis.

Taip pat pastebima, kad naftos gavybos pramonės pajamų augimas susijęs tuo, kad šis sektorius gana greitai auga dėl aukštų naftos kainų pasaulinėje rinkoje. O štai finansų sektoriuje pastaraisiais mėnesiais stebima stagnacija, dėl naujos finansų krizės bangos šios sferos darbuotojų gerovei ir iškilo grėsmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius