Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinė Graikijos skola – 300 mlrd. eurų

Graikijos skola pasiekė aukščiausią lygį šių laikų istorijoje – 300 mlrd. eurų (1,035 trln. litų). Tai pranešė šalies finansų ministro pavaduotojas Philipposas Sachinidisas, kalbėdamas po visų Graikijos partijų susirinkimo, kurį dėl šalį ištikusios krizės sušaukė Graikijos ministras pirmininkas George‘as Papandreou.
Prasti popieriai
Investuotojai baiminasi, kad Graikija nepajėgs susidoroti su tokia didele skola, ir ieško saugesnių kraštų savo pinigams. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Graikija

Švedijos ministras pirmininkas Fredrikas Reinfeldtas, šiuo metu einantis Europos Sąjungos prezidento pareigas, yra įsitikinęs, kad Graikijos problemos turėtų būti sprendžiamos šalies viduje, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė.

„Tai, ką matome Graikijoje, yra problematiška, tačiau tai yra šalies vidinė problema ir ji turi būti sprendžiama šalies viduje“, – sakė F.Reinfeldtas, atvykęs į visų Graikijos partijų susirinkimą.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sakė, kad Europos Sąjunga jaučia atsakomybę dėl to, kas vyksta Graikijoje. „Tai, kas nutinka šaliai narei, turi poveikį kitoms narėms. Ypač jei naudojama bendra valiuta“, – aiškino A.Merkel.

Ši savaitė buvo pati prasčiausia Graikijos Vyriausybės platinamoms obligacijoms per pastaruosius 11 metų, nes investuotojai baiminasi, kad Graikija nepajėgs susidoroti su tokia didele skola, ir ieško saugesnių kraštų savo pinigams.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad anksčiau šią savaitę tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“ sumažino Graikijos skolinimosi perspektyvos reitingą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius