-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ilgėja eilė norinčiųjų užimti TVF vadovo postą

Nors realiausia kandidate pakeisti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) buvusį vadovą Dominique'ą Straussą-Kahną yra Prancūzijos finansų ministrė, vilčių nepraranda ir kiti. Nemaža ambicijų turi ir besivystančios šalys.
2006 metais, kai buvo prekybos ministrė, C.Lagarde pavyko 10 proc. padidinti Prancūzijos eksportą.
2006 metais, kai buvo prekybos ministrė, C.Lagarde pavyko 10 proc. padidinti Prancūzijos eksportą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brazilija, Kinija, Rusija ir Turkija pareiškė, kad norėtų TVF fondo vadovu matyti savo atstovą nepaisant to, kad šis postas esą išskirtiniai priklauso Europos Sąjungos (ES) šalims. Naujienų portalui Euobserver.com Turkijos ambasadorius ES Selimas Kuneralpas sakė, kad ES 2009 m. vykusio G20 susitikimo metu Londone ES įsipareigojo, kad kito TVF vadovo paskyrimas bus itin skaidrus.

„ES yra labai svarbi, taip pat ir JAV. Tačiau vis svarbesnėmis tampa ir besivystančios ekonomikos. Tą supranta ir G20. Besivystančios ekonomikos nori permainų – tai akivaizdu. Žmonės nebenori, kad visus svarbiausius postus dalintųsi tik JAV ir ES“, – sakė S.Kuneralpas.

Turkija, Rusija, Brazilija ir Kinija pareiškė netgi galinčios pasiūlyti tinkamus kandidatus TVF vadovo pareigoms užimti. Indija teigia tik stebinti situaciją, tačiau esą taip pat gali pasiūlyti kandidatūrą.

Dabar pagrindinių kandidatų šešioliktuke į TVF vadovus yra tik ES pareigūnai. Realiausia kandidate vadinama Prancūzijos finansų ministrė Christine Lagarde.

Vokiečių kanclerė Angela Merkel teigė, kad postas turėtų priklausyti vienai iš ES valstybių. „Dabartinė situacija tokia, kad turime daug problemų su euru, TVF yra smarkiai įsitraukęs į šių problemų sprendimą. Tai rodo, kad kandidatas visgi turėtų būti iš valstybių narių“, – sakė A.Merkel.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius