Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Industrinis turizmas Europoje vis dar merdi

Europos Tarybos kultūros, kultūrinio ir nacionalinio paveldo direktorius Robertas Palmeris, teigė, kad industrinis turizmas, turintis itin didelį ekonominį potencialą, Europoje vis dar merdi.
Atliekų rūšiavimo gamykla turėtų pradėti veikti 2013-2014 metais.
Apleista / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad daugelis Europos valstybių nesupranta industrinio turizmo potencialo“, – žurnalistams  Briuselyje po konferencijos „Industrinis paveldas“ kalbėjo R.Palmeris.

Jo teigimu, daugybei bendruomenių stovinčios senos nebeveikiančios gamyklos asocijuojasi su skurdu, todėl visas pramonės paveldas dažnai yra tiesiog naikinamas.

„Kai kurios bendruomenės labai stengiasi atsikratyti savo industrinės praeities kaip nedarbo, skurdo, prastos vadybos simbolio“, – apgailestavo R.Palmeris.

Jis pabrėžė didelį ekonominį tokio turizmo potencialą – nors dabar tai yra nišinis turizmas, tačiau tinkamai plėtojant industrinį turizmą jis esą gali auginti ne tik turizmo sektorių, bet ir duoti gerą paspirtį mažam ir vidutiniam verslui.

„Tai taip pat yra socialinė vertybė – ji atskleidžia istoriją ir paveldą, bando susieti tradicijas su šiuolaikine visuomene, palaikyti istorinę atmintį, kuri tampa svarbia miesto ar valstybės identiteto dalimi“, – pridūrė R.Palmeris.

Be to, svarbus šio sektoriaus vystymas ir aplinkosaugoje: „Juk negalima tiesiog palikti buvusių gamyklų nenaudojamų.“

R.Palmeris teigia manąs, kad reikia kurti didelius projektus tam, kad industrinis turizmas sulauktų tinkamo dėmesio – sieti daug vietovių ir kraštovaizdžių, siūlyti turistams aplankyti ne vieną, o kelias susijusias vietoves, objektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius