Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje eurus išstūmė pesetos

Norėdama paskatinti vartojimą, Ispanija į apyvartą vėl išleido senąją valiutą – pesetas, – kurias prieš devynerius metus pakeitė euras.
Eurai ir kiaulė taupyklė
Leidimas už pirkinius atsiskaityti pesetomis pradžiugino ispanus, kurie senosios valiutos dar neiškeitė į eurus. / Photos.com

Verslininkai Ispanijos šiaurės vakaruose esančiame Murgardoso miestelyje, norėdami pagerinti šalies ekonomikos būklę, paragino vietos gyventojus susirasti senų monetų santaupas ir jomis atsiskaitinėti už pirkinius, praneša „Daily Mail“.

Skaičiuojama, kad daugiau negu 60 parduotuvėlių, norėdamos paskatinti vartojimą, Galisijos regione sutinka priimti ne tik eurus, bet ir buvusią valiutą.

Tokia tvarka, įvesta kovo 1 dieną, jau spėjo pradžiuginti Ispanijos gyventojus, kurie nespėjo senos valiutos iškeisti į eurus. „Žmonės ateina pilnomis saujomis monetų, kurių anksčiau neiškeitė ir nežinojo, ką su jomis daryti“, – „Daily Telegraph“ sakė metalo dirbinių pardavėjas Juanas Rey.

Ispanija prie euro zonos prisijungė 2002 metais. Šalies gyventojai turėjo tris mėnesius pesetas iškeisti į eurus. Dabar vis dar galima tai padaryti tik sostinėje Madride esančiame Ispanijos banke.

Bankas savo ruožtu skaičiuoja, kad iki šiol gyventojai negrąžino pesetų, kurių vertė siekia 1,7 mln. eurų. Manoma, kad didžioji dalis senosios valiutos šalį paliko turistų piniginėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius