Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose pasirodys banko kortelės su mygtukais ir lemputėmis

JAV bankas „Citibank“ šių metų lapkritį pradės naujo tipo kreditinių kortelių bandymus. Kaip praneša „The New York Times“, naujosios kortelės turės du ar daugiau mygtukų ir lemputes.
Kreditinės kortelės
Kreditinės kortelės / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bankas

Kaip turėtų atrodyti naujosios kortelės, galite pamatyti čia.

Tokios kortelės savininkas galės vienu metu naudotis keliomis sąskaitomis. Paspausdamas vieną ar kitą mygtuką kortelės savininkas galės pasirinkti, kurios sąskaitos lėšomis nori atsiskaityti už pirkinį ar paslaugą.

Jeigu bandymai bus sėkmingi, į plačiąją apyvartą naujo pavyzdžio kortelės bus išleistos kitų metų viduryje ar pabaigoje. Dalis „Citibank“ darbuotojų tokiomis kortelėmis jau naudojasi nuo gegužės. Iš viso naujoms kortelėms kurti buvo išleisti keli šimtai tūkstančių dolerių.

„The New York Times“ pabrėžia, kad naujosios kortelės bus panašios į įprastas ir turėtų tikti visiems šalies bankomatams.

Dienraštis atkreipia dėmesį, kad šiuo metu daugelis finansinių kompanijų užsiima kortelių tobulinimu, stengiasi įdiegti papildomų saugumo priemonių, padėsiančių apsisaugoti nuo sukčių. Tačiau gali būti, kad banko kortelių era jau baigiasi ir netrukus jas gali pakeisti mobiliųjų telefonų sąskaitos. Atsiskaitymo už paslaugas ar prekes mobiliuoju telefonu technologijas šiuo metu plėtoja „Visa“, „MasterCard“, „Apple“ ir kitos kompanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius