Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodasis ketvirtadienis Volstrite

JAV akcijų rinka ketvirtadienį patyrė didžiausią nuopolį per dvejus metus. Akcijų rinka prarado beveik 800 mlrd. JAV dolerių.
Volstrytas
Volstrytas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV akcijų rinkoje ketvirtadienį regėtas nuopuolis didžiausias nuo 2009 metų vasario. Nasdaq indeksas per dieną prarado 5,08 proc. savo vertės, Dow Jones – 4,31 proc., o iš 500 S&P 500 indekso akcijų tik trys pigo. Pats indeksas prarado 4,78 proc. savo vertės, praneša bankas „Finasta“.

Ketvirtadienį JAV akcijų rinka prarado apie 780 mlrd. JAV dolerių vertės. Prastas investuotojų nuotaikas lėmė susirūpinimas pasaulio ekonomikos likimu. Ekonomistai jau senai nuogąstauja, kad ūkiui gali būti sunku toliau augti nebelikus ekonomikos stimulo.

Tiesa, lūkesčiai apie šį ekonomikos sulėtėjimą nėra naujiena rinkose – tą visada akcentavo ekonomistai nuo pat 2009 metų, kai tik buvo pristatyti ekonomikos skatinimo planai.

Kartas nuo karto išgirstama nedrąsių kalbų ir apie galimą QE 3 ekonomikos skatinimo planą, jei padėtis iš tiesų pasirodytų rimta.

Penktadienį JAV skelbiami liepos mėnesio darbo rinkos rodikliai. Kol kas prognozės atrodo palankios – tikimasi, kad samdomų darbuotojų skaičius praėjusį mėnesį augo sparčiau nei birželį.

Naujų bedarbių skaičius paskutinę liepos savaitę siekė 400 tūkst. ir beveik atitiko ekonomistų prognozę (405 tūkst.). Naujų bedarbių skaičius jau kurį laiką laikosi arti 400 tūkst. kartelės, tačiau ilgesniam laikui nebuvo žemiau atsidūręs nuo pat 2008 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius