Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos milijardierius viską metė ir pabėgo su meiluže

Kinijos internetinėje erdvėje pasirodžius žiniai apie tai, kad šalies milijardierius, vienas iš „CDH Investment“ įkūrėjų Wangas Gongquanas ketino pabėgti su savo meiluže, praneša CNN.
Bučinių konkursas prekybos centre, Kinijoje
Meilė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

Pirmadienio naktį populiariame Kinijos mikrobloge, panašiame į „Twitter“, kuris Kinijoje yra uždraustas, milijardierius rašė:

„Draugai, artimieji, kolegos, atsisakau visko, ką turiu ir pabėgu su Wang Qin. Ačiū už rūpestį ir paramą, kurią iš jūsų jaučiau daugybę metų. Visiems linkiu laimės! Negaliu pateisinti visų lūkesčių ir pasitikėjimo, mes taip pat negalime paaiškinti. Atsiprašau, kad išvykstu neatsisveikinęs. Prašau jūsų atleidimo.“

Nuo to laiko, kai ši žinutė pasirodė interneto platybėse, Kinijos spauda ir internetinė bendruomenė, kuri yra didžiausia pasaulyje, sujudo.

Atsiprašau, kad išvykstu neatsisveikinęs. Prašau jūsų atleidimo.Trečiadienį W.Gongquanas, kuris yra vienas iš didžiausių Kinijos rizikos kapitalistų, puolė gesinti ugnį. Milijardierius parašė, kad jo šeima ir draugai susirūpino, kad jį galėjusi „išsivežti valdžia“, mat vyras ne sykį išsakė savo nuomonę kai kuriais jautriais klausimais ir įnirtingai gynė Pekino universiteto lektorių bei žmogaus teisių aktyvistą Xu Zhiyongą.

Pastaruosius kelis mėnesius Kinija griežtai kovoja su disidentais šalies viduje. Neseniai buvo sulaikytas meninkas Ai Weiwi, kuris ragino Kinijoje suorganizuoti panašius protestus, kurie nuo metų pradžios vyksta Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

Savo paskutinėje žinutėje  W.Gongquanas rašė: „Daug mano šeimos narių ir draugų susirūpinę dėl manęs ir mano, kad buvau priverstas išnykti, nes komentuoju jautrias temas ir dalyvauju kovoje už lygias teises į išsilavinimą, kurią pradėjo Xy Zhiyongas.“ Pastarasis 2009 metais buvo suimtas, jam pateikti kaltinimai mokesčių slėpimu.

„Yra daugybė susitikimų, į kuriuos negaliu nuvykti, kaip ir pareigų bei pažadų, kurių negaliu įgyvendinti. Negaliu įsijungti mobilaus telefono – atsiprašau, galiu tik pranešti apie savo pabėgimą per „Weibo“, kad išsklaidyčiau visų pasimetimą. Man nesvarbu, jei žmonės mane sieks pažeminti ar sugadinti mano reputaciją“, – taip pat rašė kinas.

Pasak „The Wall Street Journal“, W.Gongquano bendrovė, kuri „Forbes“ buvo įvardinta kaip penkta geriausia rizikos kapitalo bendrovė, parašė kreipimąsi, kuriame nurodė, kad W.Gongquano „kurį laiką atsitraukia nuo veiklos“ tačiau kad jo verslas toliau sklandžiai funkcionuoja.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius