Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ekonomika smuko mažiau nei Lietuvos ir pasiekė dugną

Preliminariais duomenimis, per antrąjį šių metų ketvirtį Latvijos ekonomika susitraukė 19,6 procento. Tai antras pagal dydį smukimas Europos Sąjungoje – Latvijos ekonomika antrąjį ketvirtį smuko mažiau nei Lietuvos (22,4 proc.) ir mažiau, nei prognozavo analitikai. Dabar jie užsimena, kad Latvijos ekonomika gali būti pasiekusi dugną.
Latvijos latai
Latvijos latai / wikimedia.org nuotr.

Kaip pranešė Latvijos statistikos departamentas, didžiausias nuosmukis pastebėtas mažmeninėje prekyboje (28 proc.), viešbučių ir restoranų sektoriuje (35 proc.) bei pramonėje (19 proc.).

Smukimas – didžiausias nuo 1995 metų

19,6 proc. Latvijos BVP smukimas yra didžiausias nuo 1995 metų, praneša naujienų agentūra „Bloomberg“. „Vakarų Europoje nematėme tokio didelio smukimo, nebent per karą“, – agentūrai komentavo Mortenas Hansenas, Stokholmo ekonomikos mokyklos Rygoje Ekonomikos departamento vadovas.

Vakarų Europoje nematėme tokio didelio smukimo, nebent per karą, – sakė M.Hansenas.Pasak „Danske“ banko vyresniosios analitikės Baltijos šalims Violetos Klyvienės, dabar galima daryti prielaidą, kad Latvijos ekonomika jau pasiekė dugną. „Kitą pusmetį gerų naujienų nėra, bet nuosmukis sulėtės“, – 15min.lt sakė analitikė. Pasak jos, Latvijos ekonomika per šiuos metus gali smukti 20 procentų.

Lietuvai – ne blogiau

Paklausta, ar tai, kad mūsų šalies BVP smuko daugiau nei Latvijos, rodo, kad esame atsidūrę gerokai prastesnėje padėtyje, V.Klyvienė sakė taip nemananti. „Nemanau, kad blogiau. Tai santykiniai palyginimai. O bėdos tos pačios“, – aiškino pašnekovė.

Pasak jos, egzistuoja nedidelė rizika, kad Lietuvos BVP kritimas buvo šiek tiek pervertintas. „Kai bus tikslesni duomenys, ekonomistai tikisi gražesnių skaičių“, – tikino ji ir pridūrė, kad vis dėlto tie skaičiai žymiai nesiskirs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius