Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje geriausiai uždirba aukštąjį išsilavinimą turintys vyrai

Lenkijoje daugiausiai uždirba išsilavinę vyrai didžiuosiuose miestuose. Tačiau, tarkim, informatikas iš Vroclavo ar Gdansko tiek pat uždirba per devynias su puse valandos, kiek uždirba jo kolega Varšuvoje, rašo Lenkijos naujienų tinklalapis tvn24.pl.
Varšuvos senamiestis
Lenkijoje daugiausiai uždirbama sostinėje Varšuvoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tokie duomenys paaiškėjo atlikus visos Lenkijos uždarbių tyrimą. Gauta 100 tūkst. darbuotojų iš visos šalies anketų, iš kurių paaiškėjo – kuo didesnis miestas, tuo geresni atlyginimai.

Daugiausiai Lenkijoje uždirba Varšuvos gyventojai. Jų mėnesiniai atlyginimai yra net 25 proc. didesni negu dirbančiųjų Vroclave. Tačiau šio miesto gyventojai taip pat neturėtų skųstis – be Varšuvos būtent Vroclavas ir Gdanskas yra tie miestai Lenkijoje, kur galima daugiausia uždirbti.

Vidutiniškai varšuvietis uždirba 6 tūkst. zlotų, o Vroclavo gyventojas – 4,3 tūkst. zlotų, tačiau net kas ketvirtas dirbantis asmuo šiame mieste kas mėnesį gauna daugiau nei 7 tūkst. zlotų atlyginimą.

Tačiau norint uždirbti tiek, kiek, tarkim, Varšuvoje per aštuonias valandas uždirba informatikas, Vroclave, Gdanske ir Krokuvoje jo kolegai reikia dirbti devynias su puse valandos, Poznanėje – 10 valandų, o Lodzėje – 11 valandų ir 12 minučių.

Tirta, kokią įtaką uždarbiams turi ir išsilavinimas. Paaiškėjo, kad daugiausiai uždirbti gali Varšuvoje gyvenantys ir aukštąjį išsilavinimą turintys asmenys. Jų algų vidurkis siekia 6778 zlotus. Vroclave, Gdanske ir Poznanėje – 5 tūkst. zlotų.

Mokslų nebaigę ar baigę aukštesniąsias mokyklas darbuotojai gauna apie tūkstančiu zlotų mažiau, teturintys vidurinį išsilavinimą vidutiniškai uždirba 3200 zlotų.

Vyrai ir moterys Lenkijoje uždirba nevienodai. Pavyzdžiui, Vroclave vyras uždirba 5,2 tūkst. zlotų, o moteris – tik 4 tūkst. zlotų. Tačiau didžiausi skirtumai tarp vyrų ir moterų atlyginimų yra Varšuvoje. Mažiausi – Katovicuose ir Ščecine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius