Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moody‘s“: JAV įmonės turi sukaupusios beveik 1 trln. dolerių grynaisiais

„Moody‘s Investors Service“ informuoja, kad bendra JAV bendrovių sukaupta grynųjų pinigų suma siekia beveik 1 trln. JAV dolerių. Nepaisant šios nemažos sumos, toliau nerimaujant dėl ekonomikos stiprumo, įmonės nėra linkusios leisti šių pinigų, kad išplėstų savo verslą ar pasamdytų naujų darbuotojų.
JAV
JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto ekonomikai pamažu stabilizuojantis šalies bendrovės vis daugiau išleidžia bendriems akcijų išpirkimams, įmonių sujungimams ir naujiems padaliniams įsigyti. Tačiau jos taip pat mažina išlaidas, investicijas į gamyklas ir įrangą bei mažas operacijas, taip siekdamos padidinti grynųjų pinigų kiekį.

Neoficialiai iki šių metų liepos JAV įmonės valdė 943 mlrd. JAV dolerių grynaisiais pinigais bei trumpalaikėmis investicijomis – 168 mlrd. JAV dolerių daugiau nei beveik prieš dvejus metus. Iš jų didžioji šio turto dalis priklausė 20 bendrovių, kurios kartu valdė 346 mlrd. JAV dolerių, arba 37 proc.

Tačiau tarptautinė reitingų agentūra taip pat teigia tikinti, kad prieš išleisdamos savo sunkiai sukauptus grynuosius šalies bendrovės tiesiog siekia ekonominio stabilumo patvirtinimo ir stabilaus kainų augimo, rašo CNBC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius