Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geologas lažinasi žinąs, kad didžiulis naftos telkinys glūdi Pietų Amerikos pakrantėje

Daugiau nei prieš 90 mln. metų nuo superkontinento Pangėjos atskilusios Afrika ir Pietų Amerika galėjo palikti vertingą atsisveikinimo dovaną – didžiulius naftos ir dujų telkinius tose vietose, kur šie žemynai anksčiau jungėsi į vieną.
Naftos gavybos platforma
Naftos gavybos platforma / Photos.com

Kompanijos „Tullow Oil“ vyriausiasis geologas Angusas McCossas, kuris 2007-aisiais atrado vieną didžiausių naftos telkinių prie Vakarų Afrikos krantų, lažinasi, kad panašus lobis glūdi ir rytinėje Pietų Amerikos pakrantėje, praneša „Bloomberg Businessweek“.

Abi šios teritorijos, kurias dabar skiria Atlanto vandenynas, kažkada glaudėsi viena į kitą, tačiau per dešimtis milijonų metų nutolo tūkstančius kilometrų.

Kompiuteriniai paskaičiavimai rodo, kad numanomoje radimvietėje gali būti apie 700 mln. barelių naftos, kuri pagal dabartines kainas būtų verta apie 70 mlrd. dolerių.

Kovo pabaigoje „Tullow Oil“ kartu su partneriais „Royal Dutch Shell“ ir „Total SA“ pradės bandomuosius darbus 160 kilometrų nuo Prancūzijos Gvianos krantų. Numatoma gręžinio vieta – 6 400 metrų nuo vandenyno paviršiaus.

A.McCossas nusiteikęs optimistiškai ir tiki, kad numatytoje vietoje pavyks rasti didžiulį kiekį naftos, tačiau pripažįsta, kad tai padaryti nebus lengva. Jo teigimu, tikimybė, kad naftos bus rasta jau pirmame bandomajame gręžinyje, lygi maždaug 15 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius