-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Niūrios prognozės Europai: doleris gali tapti vertingesnis nei euras

Euro ateitis piešiama vis niūresnėmis spalvomis. Įtakingos konsultavimo agentūros „Asianomics“ įkūrėjas Jimas Walkeris teigia, kad euro kursas dolerio atžvilgiu gali kristi iki 0,85 dolerio už eurą. Anksčiau pačios pesimistiškiausios prognozės skelbė, kad euro ir dolerio kursas gali susilyginti.
Eurai piniginėje
Eurai piniginėje / Photos.com

Duodamas interviu „Bloomberg TV“ J.Walkeris teigė, kad investuotojams kelia nerimą euro situacija. Jis teigė, kad euro kursas gali susilyginti su dolerio, o vėliau netgi kristi ir siekti vos 0,85 dolerio už eurą.

Nuo gegužės mėnesio pradžios euro kursas dolerio atžvilgiu krito 7,5 proc. Nuo metų pradžios euro kursas dolerio atžvilgiu sumažėjo 8,9 proc. Analitikai konstatuoja, kad euras pinga jau šeštą mėnesį iš eilės. Tai pats ilgiausias kritimo periodas nuo 2000 metų. Didžiąja dalimi prie euro kurso kritimo prisidėjo nuogąstavimai, kad kai kurios euro zonos šalys, o visų pirma Graikija, gali nebesugebėti įvykdyti įsipareigojimų.

Tuo tarpu didžiausių Europos valstybių vadovai ir toliau išreiškia paramą eurui. Vilniuje besilankantis Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso pareiškė, kad euras yra stipri valiuta ir dabartinis euro kursas yra aukštesnis nei tada, kai jis buvo sukurtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius