Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen Lietuva“ planuoja atnaujinti derybas su „Transneft“ dėl naftos tiekimo vamzdynu

Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdoma Lietuvos naftos perdirbimo ir transportavimo bendrovė „Orlen Lietuva“ planuoja atnaujinti derybas su Rusijos valstybiniu naftotiekių monopolininku „Transneft“ dėl 2006 metais nutraukto žaliavos tiekimo vamzdynu.
„Transneft“
„Transneft“ / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Gegužės 7-ąją iš Lietuvos ambasados Maskvoje gauta Lietuvos užsienio reikalų ministerijos nota, kuria informuojama apie “Orlen Lietuvos„ ketinimus atnaujinti derybas su “Transneft„ dėl žaliavos tiekimo “Družba„ naftotiekiu atnaujinimo“, – pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerijos informacijos ir spaudos departamentas.

„Šio dokumento kopija išsiųsta Rusijos bendrovei, kuri išnagrinės šį klausimą“, – sakė departamento atstovas.

„Transneft“ atstovas spaudai Igoris Deminas agentūrai „Interfax“ pareiškė, esą „Družba“ naftotiekio atšaką į Lietuvą būtina visą keisti.

„Tiekimas sustabdytas 2006-aisiais dėl avarinės būklės. Nustatėme 7853 vamzdžio defektus. Po to naftotiekis šešerius metus nebuvo naudojamas, ir dėl to defektų nesumažėjo, o veikiau padaugėjo“, – sakė I.Deminas.

Anot „Transneft“ atstovo, ši „Družba“ naftotiekio atšaka nutiesta prieš 48 metus, o gali būti eksploatuojama 30 metų.

„Tai reiškia, kad šis vamzdis turi būti pakeistas nauju“, – pabrėžė I.Deminas ir pridūrė, jog tai gali kainuoti apie 240 mln. JAV dolerių.

Jis priminė, jog naftotiekis nutiestas per Baltarusiją, Latviją ir Lietuva, o „šios šalys veikiausiai neturi lėšų tokiai investicijai“.

„Mes nutiesėme antrąjį “Baltijos vamzdynų sistemos„ naftotiekį, kuris visiškai pakeitė “Družba„ šiaurinę atšaką“, – sakė „Transneft“ atstovas spaudai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius