Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pusmetį dar 0,4 mln. ispanų papildė skurdžių gretas – IKEA ir kitos verslo grupės siūlo pigius skurdo pietus

Daugiau nei 12 mln. ispanų gyvena nepritekliuje – 400 tūkst. daugiau nei prieš pusmetį. Ketvirtadaliui šalies gyventojų gresia patekti į visuomenės paribį, jei neišgalės susimokėti už būstą ar praras darbą. Kaip skelbia starviewer.wordpress.com, skurdo skaičiai nepaliaujamai auga.
Benamiai miega šalia prabangių parduotuvių vitrinų.
Benamiai miega šalia prabangių parduotuvių vitrinų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netekę darbo ispanai vis dažniau priversti maisto ieškoti konteineriuose. Tačiau savivaldybių taisyklės už tai žmogui numato net 750 eurų siekiančią baudą.

Kai kurios įmonės nusprendė paremti skurdžius ir suteikti jiems galimybę pigiai pavalgyti. Pavyzdžiui, IKEA tik už tris eurus (10,4 Lt) galima valgyti visą dieną.

IKEA pusryčiams kava su bandele – 50 euro centų. Vaikiškas pietų meniu – euras. Pavakariams bandelė su dešrele – pusė euro. Vakarienei  dešimt mėsos kukulių su bulvių koše ir mėlynių padažu – euras. 

Keturių asmenų šeima per mėnesį už tokį maitinimąsi išleistų 360 eurų (apie 1250 Lt). Tačiau ir ši suma daugumai ispanų tampa per didelė. Ypač Sevilijoje, Badachose, Huelvoje, Kadise, Almerjoje –  miestuose, labiausiai paliestuose krizės.

IKEA įkūrėjas Ingvaras Kampradas yra pasakęs: „Tuščias skrandis neperka baldų.“ Jo pozicija nepasikeitė iki šiol. Vis daugiau IKEA klientų įėję į parduotuvę suka ne prie baldų, o į kavinę. „Daug žmonių čia ateina tik pavalgyti“, – sako IKEA darbuotojai.

Mursijoje veikia kavinė, kurioje dalis pelno skiriama paremti vargšams. „Solidarieji meniu“ nekainuoja daugiau nei 2 eurai, ekstremaliu atveju žmogus gali sumokėti tik 50 euro centų.

Kitos iniciatyvos – socialinės valgyklos ir „išgyvenimo maišeliai“, kuriuos siūlo LIDL ir EROSKI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius