Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos premjeras Jose Socratesas: mums nereikia finansinės pagalbos!

Portugalijos ministras pirmininkas Jose Socratesas pirmadienį pareiškė, kad jo šaliai nereikia finansinės pagalbos. Jis vylėsi, kad Airijai skirta parama nuramins finansų rinkose įsiplieskusį nepasitikėjimą.
Jose Socratesas
Jose Socratesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Portugalijai nereikia jokios paramos. Jai reikia toliau daryti tai, kas būtina: patvirtinti biudžetą ir mažinti fiskalinį deficitą“, – TSF radijui sakė J.Socratesas.

Europos Sąjungai įsiūlius paramą finansinių bėdų drebinamai Airijai, dauguma ekonomistų mano, kad kita šalis, kuriai teks padėti, bus Portugalija, nors jos biudžeto deficitas ir skolos gerokai mažesnės nei Airijos ir Graikijos, kuri pagalbos paprašė dar pavasarį.

„Manau, kad Portugalija nukentėjo dėl kilusio nepasitikėjimo Airija“, – sakė J.Socratesas.

Jis vylėsi, kad Airijos Vyriausybės sprendimas prašyti paramos sumažins netikrumą ir į finansų rinkas grįš pasitikėjimas. „Nėra jokios priežasties, dėl kurios būtų galima nepasitikėti Portugalija“, – tikino šalies ministras pirmininkas.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad Airijai paprašius finansinės paramos, aukšti Europos Sąjungos pareigūnai baiminasi vadinamojo domino efekto. Baiminamasi, kad tada į Europos Komisijos, Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo duris su tokiu pat prašymu gali pasibelsti Portugalija, Ispanija ir net Italija.

Tiesa, biudžeto deficitas gerokai viršija leistiną normą daugelyje ES ir euro zonos šalių. Euro zonos šalių biudžeto deficito vidurkis dar praėjusiais metais pasiekė 6,3 proc., nors neturėtų viršyti 3 proc. O 27 ES šalių biudžeto deficitas vidutiniškai siekia 6,8 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius