-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reitingų agentūrose „Moody's“ ir „Standard & Poor's“ atliktos kratos, jos kaltinamos krizės gilinimu

Italijos prokuratūra atliko kratą vietiniuose tarptautinių reitingų bendrovių „Moody's“ ir „Standard & Poor's“ biuruose, įtardama jas, kad nepagrįstai buvo nustatomi žemesni Italijos skolinimosi reitingai.
„Moody's“
„Moody's“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Corriere della Sera“, Italijos valdžia tyrimą pradėjo dar prieš tris mėnesius, įtardama, kad reitingų agentūrų vertinimai sukėlė nepasitikėjimą tarptautinėse rinkose ir pagilino skolų krizę.

Prokuratūros atstovai paėmė kai kuriuos dokumentus iš reitingų agentūrų biurų Milane. Oficialiai pranešama, kad siekiama įsitikinti, jog „agentūros veikia pagal įstatymus.“

Šiuo metu prokuratūra taip pat apklausia du reitingų agentūrų analitikus, o taip pat ir jų direktorius. Pačių agentūrų atstovai teigia nematantys jokio pagrindo panašiam tyrimui.

„Mes ginsime savo sprendimus ir savo reputaciją“, – paskelbė „Standard & Poor's“ atstovai.

Europos Komisija pastaruoju metu dažnai kritikuoja reitingų agentūras dėl to, kad jos mažina Europos šalių skolinimosi reitingus, kas smarkiai paveikia jų ekonomikas. Liepos viduryje Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Europos šalys galėtų įkurti savo reitingų agentūrą, kuri priims „adekvačius“ sprendimus.

Ne vienos Europos Sąjungos šalies vadovas jau yra pareiškęs, kad „Moody's“, „Standard & Poor's“ ir „Fitch Ratings“ yra „oligopolijos“, kurių prognozės gilina Europos krizę. Ypatingą nepasitikėjimą kelia ir faktas, kad visos trys jos – iš JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius