-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija neįsileidžia sunkvežimių iš Lenkijos

Jau kelios dienos į Rusiją neįleidžiami sunkvežimiai su lenkiškais valstybiniais numeriais, informuoja Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Vilkikų eilė
Vilkikų eilė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors lenkų politikai plačiai kalba apie Lenkijos ir Rusijos santykių atšilimą, gyvenime to kol kas nematyti. Baltarusijos ir Estijos pasienio perėjose su Rusija įstrigo dešimtys lenkų sunkvežimių. Lenkijos konsulatų Maskvoje ir Peterburge darbuotojai vairuotojams pristato maistą ir karštus gėrimus.

Pagrindinė šios blokados priežastis – sausio viduryje pasibaigė Lenkijos ir Rusijos sutartis dėl tranzitinių pervežimų, o naujos dar nėra, kadangi suinteresuotos šalys nesuranda bendros kalbos.

Rusai tvirtina, kad lenkai nori padidinti tranzitinių pervežimų į trečiąsias šalis leidimų limitą 50 tūkstančių, bet dėl to rusų vežėjai turėtų 150 milijonų eurų nuostolių per metus.

Kelias dienas po tranzitinių pervežimų sutarties termino pabaigos rusai lenkų vairuotojus įleisdavo šiems sumokėjus apie 150–180 zlotų, tačiau nuo penktadienio vakaro šie leidimai jau neparduodami.

Neoficialiai kalbama, jog šie veiksmai yra atsakas lenkams, kurie rusų vežėjams Lenkijoje skiria tūkstantines baudas už menkiausius nusižengimus eismo taisyklėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius