Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandinavijoje bijoma naujo nekilnojamojo turto burbulo sprogimo

Nekilnojamasis turtas Švedijoje, Suomijoje ir Norvegijoje gali smarkiai atpigti, kas gali šiame Europos regione iššaukti naują nekilnojamojo turto burbulo sprogimą.
Londone neklinojamojo turto pasirinkimas – didelis.
Nekilnojamasis turtas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo portalas dv.ee, Suomijos finansų ministras Jyrki Katainenas duodamas interviu „Bloomberg“ paskelbė, jog šalies Vyriausybė tuo yra smarkiai susirūpinusi dėl nekilnojamojo turto kainų. „Suomijos nekilnojamojo turto rinkoje vėl gali išaugti burbulas, nes gyvenamojo būsto kreditų palūkanos yra labai mažos,“ – sakė jis.

To paties bijo ir Norvegijos Centrinis bankas bei Švedijos finansininkai.

Paskolų procentų didinimas gali iššaukti bankrotų bangą, nes Švedijoje apie 60 proc. kreditų yra išduoti su kintamomis palūkanomis. Tuo metu metu Vokietijoje net 90 proc. paskolų būstui paimta su fiksuotomis palūkanomis.

Nors visose Skandinavijos šalyse nedarbas auga, o ekonomika vis dar ištikta krizės, nekilnojamasis turtas pastaruoju metu brango – Švedijoje pirmame šių metų ketvirtyje 7 proc., Norvegijoje 19,6 proc. nuo 2008 metų pabaigos, o Suomijoje pirmame šių metų ketvirtyje 11,4 proc.

Ekspertai prognozuoja, kad per artimiausius 3-5 metus nekilnojamasis turtas šioje šalyje gali pigti 20 proc., ir tai sąlygos dar vieną ekonomikos nuosmukį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius