-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalį kainos Britanijoje padidėjo 3,2 proc.

Didžiosios Britanijos nacionalinis statistikos biuras paskelbė, kad prekių ir paslaugų kainos šių metų spalį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, padidėjo 3,2 proc., praneša verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.
Svarai sterlingų
Svarai sterlingų / „Scanpix“ nuotr.

Statistikos biuro teigimu, kainų augimui daugiausia įtakos turėjo benzino ir dyzelino, bankų paslaugų ir kompiuterinių žaidimų brangimas. Spalį, palyginti su rugsėju, kainos ūgtelėjo 0,3 proc. 24 „Bloomberg“ apklausti analitikai prognozavo, kad kainos lyginamuoju laikotarpiu išaugs 0,2 proc.

3 proc. ribą infliacija šiais metais viršijo kiekvieną mėnesį, išskyrus vasarį. Britanijos centrinis bankas prognozuoja, kad šalies vyriausybės tikslinę 2 proc. ribą infliacija viršys ir ateinančiais metais dėl prekių brangimo ir didėsiančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

„Infliacija turėtų būti didelė visus ateinančius metus, – sakė Britanijos centrinio banko vadovas Mervynas Kingas. – Bet perspektyvos išlieka labai neaiškios, kainos gali judėti abiem kryptimis.“

Britanijos iždo kancleris Georg'as Osbornas pareiškė, kad būtina imtis priemonių apsisaugoti nuo kainų judėjimo abiem kryptimis rizikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius