Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strategas R.Griffithas: dabartinė padėtis primena Didžiosios depresijos laikus

Vasaros vidurio ralis jau baigėsi ir prasidės akcijų rinkų nuosmukis, o spalio mėnesį jis pasieks dugną, nes pasaulio ekonomika atsidūrusi panašioje padėtyje kaip Didžiosios depresijos laikais, naujienų agentūrai CNBC teigia „Cazenove Capital“ techninis strategas Robinas Griffithas.
Frankfurto birža irgi patyrė skaudžių nuostolių.
Frankfurto birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot R.Griffitho, akcijų rinkos yra skirtos pralaimėtojams, o obligacijos – laimėtojams. Akcijos yra skirtos žmonėms, kurie mėgsta prarasti pinigus.

Strategas teigia, kad dvigubas nuosmukis artėja ir yra neišvengiamas, o dabartinė situacija lygiavertė Didžiajai depresijai, po kurios – trejų metų kreditų krizė.

Tačiau, pasak stratego, akcijų rinkose taip pat bus nugalėtojų. Jis išskyrė tokias įmones kaip „Caterpillar Inc.“ ir kitas dideles JAV įmones, kurios gali eksportuoti į visą pasaulį, o jų produktai yra paklausūs.

R.Griffithas pridūrė, kad Vokietijos rinka taip pat atrodo patraukliai. Eksportas auga ir toliau stiprės dėl euro rodiklių per pastaruosius 12 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius