Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrija neketina vėl prašyti TVF pagalbos

Vengrija neketina dar kartą prašyti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pagalbos, penktadienį per vizitą Lietuvoje pareiškė šalies premjeras Victoras Orbanas.
Tarptautinio valiutos fondo logotipas
Tarptautinio valiutos fondo logotipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vengrija buvo pirmoji Europos Sąjungos (ES) narė, kuri 2008 metais gavo TVF paramą, bet V.Orbanas nutraukė šį bendradarbiavimą, sakydamas, kad jam reikia laisvės ekonominei politikai vykdyti.

Naujų klausimų dėl Vengrijos ekonomikos vėl iškilo, kai šią savaitę tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“ dviem lygiais sumažino Vengrijos skolinimosi reitingą.

„Dabar Vengrija finansuojama finansų rinkose, ir tai yra sėkmė savaime – nebūti priklausomiems nuo tarptautinių valiutos institucijų. Dėl to neturiu jokių ketinimų grįžti atgal, nepaisant to, kokius reitingus gausime ateityje“, – spaudos konferencijoje Vilniuje sakė V.Orbanas.

Žurnalistams Lietuvoje komentuodamas Vengrijos Vyriausybės nesutarimus su centriniu banku, V.Orbanas teigė, kad požiūriai akivaizdžiai skiriasi, bet bendradarbiavimas turėtų tęstis.

„Nacionalinis bankas atspindi tradiciškesnį požiūrį į krizės valdymą, mes esame inovatyvesni šiuo požiūriu. Bet kokiu atveju, toks gyvenimas ir mes galime bendradarbiauti ateityje“, – sakė V.Orbanas bendroje spaudos konferencijoje su Lietuvos premjeru Andriumi Kubiliumi.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius