Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sardinija – kryptis ne tik poilsiui, bet ir verslui

Viduržemio jūros sala – Sardinija – lietuvaičiams kol kas pamažu atrandama kaip puikaus poilsio oazė, tačiau Lietuvoje įkurtos „Sardinijos draugų asociacijo“ prezidento Antonio Zucca teigimu, šiame regione lietuviai galėtų puikiai suderinti ne tik poilsio, bet ir pelningo verslo interesus. Apie galimybę nutiesti bendradarbiavimo tiltą tarp Sardinijos ir Lietuvos kalbame su šios asociacijos steigėju ir prezidentu A.Zucca.
Sardinijos paplūdimiai
Sardinijos paplūdimiai / 123rf.com nuotr.

– Jūsų manymu, Sardinija yra daugiau atostogų ar verslo kryptis? 

– Sardinija dažniausiai žinoma kaip puikaus poilsio, smaragdiniu paplūdimių, istorinių monumentų ir kerinčio kraštovaizdžio vieta, kartu tai įvairialypis regionas, kuriame galima ne tik puikiai ilsėtis, bet ir dirbti. 

Daugiausiai pajamų Sardinija uždirba iš turizmo – čia žmonės atvyksta iš viso pasaulio, o
turizmo sezonas trunka beveik 9 mėnesius. Verslą taip pat vystyti yra daug galimybių tiek turizmo sektoriuje, tiek gamybos arba prekybos srityse. 

Sardinija, žinoma, daugumai yra atostogų kryptis, bet verslūs žmones gali atrasti čia ir aukso gyslą.

Sardinijos Lietuvos draugų asociacijos nuotr./Antonio Zucaa, Sardinjos Lietuvos draugų asociacijos prezdintas
Sardinijos Lietuvos draugų asociacijos nuotr./Antonio Zucaa, Sardinjos Lietuvos draugų asociacijos prezdintas

– Kaip būtų galima apibūdinti verslo aplinką Sardinijoje? 

– Sardinija yra Italijos regionas ir teisine bei mokestinė sistema yra tokia pat, kokia egzistuoja visoje Italijoje. Verslo aplinka yra tikrai labai europietiška su pietų regionams būdingais kultūriniais ypatumais.

– Kokia verslo kryptis Sardinijoje yra pati patraukliausia šiandien?

– Dauguma investicijų tenka turizmo sektoriui – viešbuių ir mini poilsio miestelių statyba. Šilti orai vyrauja net devynis mėnesius per metus, sala yra netoli žemyno, yra gausu skrydžių iš visos Europos ir ne tik. 

Yra galimybių pelningai investuoti, pavyzdžiui, pirkti namus ir butus atokiau nuo jūros (apie 30 – 50km) ir renovavus juos – parduoti arba nuomoti. 

Čia mėgstama skandinavų vieta, taigi ilgalaikė nuoma taip pat nėra naujiena. Be turizmo, Sardinijoje yra ir kitų verslo krypčių: statyba, prekyba Sardinijoje gaminamais vynais, ekologiškais ožkų ir avių sūriais, alyvuogių aliejais. 

Geras ir gražus poilsis bei kokybiškas maistas visuomet asocijuojasi su šia vieta, taigi ir verslą šiomis kryptimis galima efektyviai vystyti.

– Teigiate, kad „Sardinijos draugų asociacija“ yra partneris, kuris gali padėti žengti pirmuosius Lietuvos verslo žingsnius į Sardiniją. Kaip verslininkai gali bendradarbiauti su asociacija?

– „Sardinijos draugų asociacija„ padeda savo nariams rasti naudingas pažintis, organizuoja verslo kontaktu vakarėlius, užsiima šviečiamąja veikla apie Sardinijos ypatumus. Asociacija suvienija žmones, norinčius vystyti verslą tiek Sardinijoje, tiek su Sardinija. 

Dažnai mūsų susitikimų metu kyla naujų idėjų, kurios virsta kokybišku bendradarbiavimu.

– Gal žinote, kokie produktai ar paslaugos iš Lietuvos būtų patrauklūs Sardinijos rinkai?

– Manau, kad tokie dalykai, kaip gintaras ir jo dirbiniai, linas bei daugelis ekologiškų produktų tikrai būtų įdomūs. Taip pat yra galimybių būtent iš Lietuvos teikti ir paslaugas: statybų ranga, nekilnojamojo turto projektų vystymas, kelių tiesimas, technologijų diegimas žemės ūkio sektoriuje, informacinių technologijų adaptavimas vidaus rinkoje, vidaus transporto sektoriaus vystymo, aptarnavimo srityse.

– Kokie yra dažniausiai užduodami klausimai apie verslą Sardinijoje?

– Klausia visko. Dažniausiai žmones domisi vandens ir oro metinės temperatūros svyravimais – lygina su Baltijos jūra ir orais.

Po to, žinoma, klausiama apie eksporto ir importo galimybes. Klausia apie geriausias vietas, kur galima vykti atostogauti, rekomenduojamas aplankyti vietas, paplūdimius.

– Kaip įsivaizduojate „Sardinijos draugų asociaciją“ po 5 metų?

– Manau, kad neužilgo daugelis sužinos daugiau apie Sardiniją – šį nuostabų Viduržemio jūros perlą. Nors ir yra vykdomi tiesioginiai skrydžiai iš Kauno į Kaljario oro uostą du kartus per savaitę, bet visuomenei informacijos dar trūksta. 

Mes vykdome daug renginių ir asociacija aktyviai bendradarbiauja su verslo žmonėmis, todėl kuo toliau, tuo labiau sulaukiame susidomėjimo ir bendradarbiavimo pasiūlymų. Po 5 metų, tikiuosi, ši Lietuvos-Sardinijos verslo ir poilsio kryptis taps itin populiari ir asociacija vienys daug bendraminčių ir draugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius