Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose vyks kontaktų mugė Lietuvos eksportuotojams su šalies atstovais užsienyje

VšĮ „Versli Lietuva“ kviečia eksportuojančius ir šią veiklą planuojančius šalies verslininkus į verslo ryšių mugę, kurios metu jie galės susitikti su 35-ose pasaulio valstybėse dirbančiais Lietuvos diplomatais-ekonomistais, komercijos atašė ir VšĮ „Versli Lietuva“ atstovais. Renginys vyks š.m. spalio 22 d. Šiaulių arenoje nuo 11 val. iki 18:30 val., būtina išankstinė registracija.
VšĮ „Versli Lietuva“
Versli Lietuva / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Verslo ryšių mugės metu verslininkai su atstovais užsienyje galės tiesiogiai aptarti konkrečius įmonių poreikius, siekiant plėsti eksporto rinkas, padiskutuoti apie lietuviškų prekių ir paslaugų eksporto perspektyvas, plėtros galimybes. Mugėje dalyvausiantys verslininkai galės gauti informacijos apie atstovų užsienyje teikiamas kontaktų paieškos paslaugas tarpininkaujant, ieškant potencialių bendradarbiavimo partnerių įvairių šalių rinkose.  

2014 m. Lietuvos eksporto vertė (neįskaitant energetinių produktų) per metus gali augti 4 proc., o lietuviškos kilmės eksportas –4,4 proc.

„Ši verslo ryšių mugė leis verslininkams tiesiogiai bendrauti su atstovais juos dominančiose šalyse, kreiptis pagalbos siekiant užmegzti kontaktus šiose rinkose bei gauti profesionalias konsultacijas prieš apsisprendžiant dėl eksporto krypčių pasirinkimo ir jų plėtros. Tai – labai konkreti pagalba mūsų verslui, kuris siekia plėstis ir ieško naujų rinkų užsienyje“, – teigia LR ūkio ministras Evaldas Gustas.

Remiantis analitikų prognozėmis, 2014 m. Lietuvos eksporto vertė (neįskaitant energetinių produktų) per metus gali augti 4 proc., o lietuviškos kilmės eksportas –4,4 proc., tačiau tolimesnį augimo spurtą gali slopinti pasaulinėje prekyboje vis labiau pastebima defliacinė aplinka bei geopolitinė krizė Rytų kontekste. Taigi visiems sektoriams yra labai svarbu kuo labiau įvairinti ir plėsti savo produkcijos bei paslaugų eksporto kryptis, siekiant užsitikrinti tvarius eksporto rodiklius. 

Pasak VšĮ „Versli Lietuva“ generalinio direktoriaus Manto Nociaus, galimybė verslininkams vienoje vietoje susitikti su daugiau kaip 50 Lietuvos diplomatų-ekonomistų, komercijos atašė bei „Verslios Lietuvos“ atstovų užsienyje ir tiesiogiai kreiptis su prašymais bei išsakyti savo įmonės tarptautinės plėtros poreikius yra išties neeilinė.

„Šie Lietuvos atstovai, dirbantys 35-ose pasaulio šalyse, puikiai išmano rinkas, kuriose dirba, todėl yra geriausi Lietuvos verslininkų atstovai bei patarėjai, kurių pagalba verta pasinaudoti“, – sakė M. Nocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius