-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

StartupHighway mentorius Andrius Baranauskas: Dirbu bene įdomiausiame biure Vilniuje!

Andrius Baranauskas – verslo akceleratoriaus „StartupHighway“ mentorius ir produkto vadovas įmonėje manodrabužiai.lt. Mano drabužiai – tai ideali internetinė susitikimų erdvė, perkantiems ir parduodantiems drabužius. Taigi, tęsiant žaibo klausimų seriją apie įprastus, kasdienius, tačiau unikalius darbo įpročius, šįkart pakalbinome Andrių.
Andriaus Baranausko darbovieta
Andriaus Baranausko darbovieta / Asmeninio archyvo nuotr.

Be kokios programėlės ar programinės įrangos negalėtumėte gyventi?

Neslėpsiu – esu „Apple fanboy“ (liet. k. „Apple“ kompanijos gerbėjas). Mano kasdienio darbo/ pramogų įrankiai yra „iPhone 5“ ir „MacBook Air“. Su savimi visada turiu ir „Samsung Galaxy S3“, kuriuo kartais naudojuosi kaip pagrindiniu telefonu. Rytais – naujienoms, o vakarais – knygoms skaityti puikiai praverčia „iPad Mini“.

Programos ir paslaugos, be kurių negaliu gyventi, veikia beveik visose šiose platformose. Darbui, visų pirma, naršyklė – šioje situacijoje nuolatos migruoju tarp greitesnio „Safari“ ir galingesnio „Chrome“. Naršyklėse svarbiausiais tampa „Gmail“ paštas, „Google Drive“ dokumentai ir „Todoist“ darbų sąrašai. Be to, naudoju „Keynote“ pristatymams, „Skype“ – bendravimui, „Evernote“ ir „iA Write“ – užrašams, „Pixelmator“ – grafikai, „Coda“ – retam kodui, „Sequel Pro“ – duomenų bazės užklausoms. Taip pat tenka įsijungti „Excel“ skaičiavimams, o neatsiejamas nuo mano darbo ir nuolatos esantis darbalaukio fone – „Dropbox“.

Telefone kasdien naudoju „Facebook“, "Foursquare", "Tweetbot", "Reeder". "iPad" kiekviena diena prasideda naujienomis "Zite" programėlėje ir baigiasi knyga „Readmill“.

Kaip atrodo Jūsų darbo vieta?

Dirbu bene įdomiausiame biure Vilniuje! Mano Drabužiai įsikūrę Sovietinių laikų gamyklos viršutiniame aukšte. Čia yra didelės erdvės, garažinės lubos, o pro langus atsiveria puikus vaizdas į Vilniaus apylinkes.

Didžiąją dalį laiko praleidžiu prie monitoriumi (telpa daug "Excel" eilučių ir stulpelių!) papuošto stalo, prie kurio galiu dirbti ir stovėdamas, tačiau kartais persikeliu į mūsų margąją poilsio zoną ar fantastiškai išdažytus tylos kambarėlius.

Kokia Jūsų mėgstamiausia darbotvarkės ar projektų planavimo programa?

Naudoju "Todoist". Paprasta ir labai patogi vartotojo sąsaja, viskas pagrįsta konkrečiomis datų žymomis ir darbų skirstymu. Ji man tinka labiausiai, nors anksčiau puikų įspūdį buvo palikęs ir "Wunderlist".

Kokią muziką klausote darbo metu?

Naujas geras draugas – "Spotify". O stilius priklauso nuo mano nuotaikos: nuo indie rock iki progressive house.

Ką Jūs galite padaryti geriau už kitus?
 
Šį klausimą geriausiai atsakytų kiti. Manau, mano stiprioji pusė yra patirtis daugelyje sričių – savo laiku teko ir intensyviai programuoti, ir dirbti dizaineriu, tad galiu į produktą pažvelgti pačiais įvairiausiais pjūviais bei įvertinti skirtingas sritis.

Kokius savo kolegų charakterio bruožus ir įpročius labiausiai vertinate?

Būdamas produkto vadovu, labiausiai vertinu kolegų rūpestį dėl produkto ir jo vartotojų. Manau, kad tai  ir sugebėjimas padaryti darbą iki galo ir laiku, yra svarbiausia startuolių gyvenime.

Aš _________, kad…

Banalu, bet atiduočiau viską už kelionę į Marsą ir atgal.

Koks Jūsų miego ritmas?

Mano miego tikslas yra septynios valandos, geriausia, jeigu taip būtų nuo 23.30 iki 06.30. Deja, bet miegas mano gyvenime kenčia labiausiai... Manau, kad laiko investicija į miegą, atsiperka su kaupu, tačiau vakare, kai reikėtų eiti miegoti anksčiau, retai taip atrodo...

Kokį geriausią patarimą esate gavęs?
 
Nežinau, ar galima tai pavadinti patarimu, tačiau darbe vertingiausia 2 minučių taisyklė iš "Getting Things Done" (liet. Produktyvaus darbo paslaptys) – jei darbą gali padaryti per 2 minutes (atsakyti laišką ar pan.), padaryk jį iškart.

----

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius