Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tie kepėjai“: aistra duonos kepimui įžiebė nuosavą verslą

Prieš keturis metus apleidusi teisininkės karjerą ir pradėjusi pagal užsakymą kepti duoną ir pyragus Laura Donėlė nežinojo, kad greitai jos gardumynus pamėgs nemaža dalis senamiesčio gyventojų. „Norėjau tobulėti srityje, kurią labiausiai mėgau ir nebešvaistyti gyvenimo antraeiliams dalykams“, – apie apsisprendimą kurti savo kepyklėlę pasakoja Laura.
Laura Donėlė
Laura Donėlė

„Pradžioje kepinius gaminome tik pagal išankstinius užsakymus. Užsakymų daugėjo, rekomendacijos sklido iš lūpų į lūpas ir subrendo laikas persikelti į didesnę vietą bei prekybą savo gaminiais pradėti viešai. Taip prieš dvejus metus ir gimė Vilniaus Tilto g. įsikūrusi desertų studija „Tie kepėjai“, kurioje šiandien viską kepame ir parduodame“, - pasakoja Laura.

Prieš apsispręsdama įkurti savo verslą Laura septynis metus dirbo advokatų kontoroje, bet ten ji nesijautė savo vėžiose.

„Tiesiog didesnį džiaugsmą man teikė kasdienis kepimas, duonos minkymas. Ir nusprendžiau šį malonumą paversti savo kasdiene veikla. Ir tobulėti toje srityje, kuri man labiausiai patinka.

VIDEO: "Tie kepėjai"

Pats sunkiausias dalykas pradedant verslą buvo paties sprendimo priėmimas. Iš tiesų labai sudėtinga išeiti iš komforto zonos, atsisakyti turimų dalykų ir pradėti kažką visiškai naujo ir neįprasto. Bet kai užsiimi savo mylima veikla, nepavykti negali, todėl kepyklėlė gana greitai „įsisiūbavo“, - prisimena „Tų kepėjų“ įkūrėja.

Šiuo metu „Tie kepėjai“ yra septynių žmonių komanda –yra dalis žmonių, kurie kepa, dalis, kurie parduoda ir kita dalis, kuri organizuoja visą veiklą. 

„Šiandien klientai labiausiai mėgsta mūsų kepamus keksiukus. Nuo ko mes ir pradėjome visą veiklą. Taip pat labai myli macarons‘us, labai myli duoną. Tiesiog mėgsta tuos dalykus, kurių galbūt neranda niekur kitur.“

Paklausta, ar jau neplanuoja plėstis, Laura ilgai nedvejojusi atsako – gerinti kokybę ir pasirinkimą – taip, bet didinti produkcijos ir prekybos apimtis – ne.

„Ateityje norime gerinti pirkėjų galimybes pasiekti mūsų produkciją, bet tuo pačiu norėtųsi išlaikyti jaukų mažo versliuko principą. Nenoriu kūrybinio proceso iškeisti į sudėtingų, didelių verslo procesų valdymą.

Iš tikrųjų maisto gamyboje yra labai svarbu tai, kokiu santykiu į maistą tu žiūri ir su kokia nuotaika gamini. Kartais būna blogų dienų, kai prastesnė nuotaika, ir tada iš tikrųjų – produktai labiau dega, neiškyla tešla. O kai yra gera nuotaika, visi puikiai susikalba – tada ir kepiniai išeina patys skaniausi“, - optimistiškai apie savo kepimo meną ir verslą pasakoja Laura.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius