Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Verslas veža“ banga nuvilnijo per visą Lietuvą

Verslumą skatinančių renginių banga šįmet nuvilnijo per visą Lietuvą – šalies miestuose ir miesteliuose įvyko net 16 jų. „Verslas veža“ komanda lankėsi Plungėje, Šiauliuose, Biržuose, Tauragėje, Raseiniuose, Klaipėdoje, Alytuje, Kaune, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Naujojoje Akmenėje, Panevėžyje, Joniškyje, Rokiškyje ir Ignalinoje. Juose apsilankė apie 6500 dalyvių, dar apie 2500 internetu žiūrėjo tiesioginę transliaciją iš didžiųjų miestų. Penktadienį įvyko finalinis renginys.
VšĮ „Versli Lietuva“
VšĮ „Versli Lietuva“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvoje verslumo lygis auga: kelerius metus iš eilės didėja naujų įmonių skaičius, daugėja verslo naujokams išduodamų paskolų, savo verslą artimiausiais metais kurti planuoja 10 proc. šalies gyventojų, – teigia LR ūkio ministras Evaldas Gustas. – Tačiau tarp skirtingų Lietuvos regionų fiksuojamas akivaizdus verslumo lygio atotrūkis – kas antra jauna įmonė registruojama sostinėje. Dėl šios priežasties verslumą skatinantys „Verslas veža“ renginiai vyko visoje Lietuvoje, su mintimi, kad įmonę galima steigti nepaisant jauno amžiaus ar gyvenamo miesto dydžio“.

E. Gustui antrino ir VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius. Jo teigimu, verslumo skatinimo renginiai – itin reikalingi nedidelių miestelių gyventojams.

„Siekėme pabrėžti, kad puikios verslo idėjos gali gimti ir sėkmingai išaugti į nuosavą verslą ne tik didmiesčiuose ar užsienyje, bet ir mažesniuose šalies miestuose, – sakė M. Nocius. – Šiais metais vykę „Verslas veža“ renginiai pasiekė neįtikėtiną skaičių – beveik 10 tūkst. – jaunuolių. Tikimės, kad gautoji informacija jiems pravers, ir statistikos svarstyklės ilgainiui išsilygins“.

Patirtis suvaržo mąstymą

Renginyje pranešimą skaitęs rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ ir mobiliųjų aplikacijų bendrovės „GetJar“ įkūrėjas Ilja Laursas neabejoja – naujos, jaunų žmonių kuriamos įmonės – itin reikalingos valstybei. 

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Ilja Laursas
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Ilja Laursas

„Patirtis rodo, kad vos apie 10 proc. naujovių ateina iš seniai versle besisukančių įmonių. Be to, didžioji dalis dabartinių gerai pasaulyje žinomų kompanijų buvo įkurtos būtent jaunų žmonių, – sakė I. Laursas. – Valstybei privalu turėti „šviežio kraujo“ versle, nes pastarasis kuria pridėtinę vertę, moka mokesčius. Gyvename beprotiškai greito progreso laikais, tad jei naujausiose sferose nesikurtų verslai, šalis atsidurtų nepavydėtinoje padėtyje: verslas yra būtinas, kad valstybė turėtų iš ko gyventi“.

I.Laurso manymu, nors jaunas žmogus ir neturi patirties, tačiau būtent šis faktorius lemia nesuvaržytą mąstymą, o tai – didelis privalumas kuriant naujoves.

„Tarkime, arklys, šonuose uždengtomis akimis, gali žiūrėti tik į priekį, o tas, kuris dar nepažabotas, nevaržomai dairysis į visas puses. Dėl šios priežasties tai, kas jaunus žmones apsunkina įsišaknijusiame versle, padidina jų galimybes naujame“, – teigė I. Laursas.

Reikia atsiriboti nuo spaudimo

Su jaunimu patirtimi ir naudingais patarimais dalijęsis muzikantas, maisto papildų ir sportinių rūbų verslą turintis Vytautas Medineckas-Ironvytas, kalbėjo apie tai, kaip savo hobį paversti verslu.

„Tikiu, kad kiekvienas galime pasiekti užsibrėžtą tikslą. Tereikia nenustoti siekti svajonės ir ryžtingai judėti į priekį“, – įkvėpimu ir motyvacija susirinkusiuosius užkrėtė jis.

Jaunų žmonių tarpe vyrauja nuomonė, kad sėkmingas gyvenimas – tai karjera tarptautinėse kompanijose.

„Jaunam žmogui reikia atsiriboti nuo visuomenės spaudimo ir pajusti, ko jis iš tikrųjų nori ir kaip gali savo mėgstamą veiklą paversti pragyvenimo šaltiniu. Tada būsi ne tik sėkmingas, bet ir laimingas“, – įsitikinęs sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius