Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viskas su kava ir apie kavą – po vienu stogu

Kartą jau pasinaudoję UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGOS) garantijomis už verslo paskolą kurdami kavinių tinklą, „Vero Cafe“ šeimininkai ėmėsi naujo projekto – kavos namų kūrimo, kuriam taip pat naudoja skolintas lėšas, kurias per įvairias priemones administruoja INVEGA.
„Vero Coffee House“
„Vero Coffee House“

Viskas – po vienu stogu

Ne vienerius metus kavos kultūra besidomintis bendrovės „Vero Coffee House“ direktorius Darius Vėželis pasakoja, kad jų idėja buvo po vienu stogu įkurti ne tik kavinę, kurioje galima paragauti pačių įvairiausių rūšių kavos, įrengti ne tik degustacijos ir mokymų sales, bet ir, įsigijus kavos skrudinimo įrangą, pradėti patiems skrudinti kavą. Nors į kavos namus savo pamėgtos „nešiojamos“ kavos gali užbėgti ir studentai, ši vieta labiau skirta tiems, kurie nori atrasti kažką naujo. Čia galima paragauti įvairiausių kavos rūšių, šaltu ar turkišku būdu naudojant specialią įrangą paruoštos kavos. 

„Vero Coffee House“
„Vero Coffee House“

Europos ypatingos kavos asociacijos koordinatorius Lietuvoje D. Vėželis pasakoja, kad „Vero Coffee House“ ketina prekiauti kava iš įvairių šalių, pasiūlyti pirkėjui nedidelių plantacijų produkcijos, ypatingas kavos pupeles.

Verslo sėkmei – žinios

Kavos namuose bus galima nusipirkti ir įvairios įrangos ar aksesuarų kavai gaminti, taip pat svarstoma prekiauti buitiniais kavos skrudintuvais, kad būtų galima namuose skrudinti kavą.

„Skrudinimo cechas kavos namuose buvo kuriamas tam, kad būtų galima parodyti kavos gaminimo procesą nuo pat pradžios iki pabaigos“, – sako D. Vėželis. Tam, kad galėtų įkurti kavos skrudinimo cechą, D.Vėželis pusantrų metų mokėsi, kaip elgtis su skrudinimo aparatu, lankė Europos kavos asociacijos kursus.

„Vero Coffee House“
„Vero Coffee House“

 Pasirinko patikrintą variantą

„Skrudinimo technologijos nėra labai sudėtingos, bet reikia šiek tiek investicijų, nes kavos skrudinimo aparatas kainuoja keliasdešimt tūkstančių eurų, o jei norima nusipirkti gerų kavos pupelių, tada jos kaina yra skirtinga – nuo 1,5 iki 150 dolerių už kilogramą“, – pasakoja D. Vėželis. Jis sako, kad būtent dėl investicijų poreikio vėl prisiminė INVEGĄ, su kuria sėkmingai bendravo kurdami kavinių tinklą.

„Dairėmės galimybių finansuoti naują projektą. Todėl nuėjus į banką buvo pasiūlyta pasinaudoti INVEGOS administruojama priemone „Pasidalintos rizikos paskolos“, tad pasinaudojome INVEGOS garantija už imtą paskolą ir palūkanų kompensavimu“, – sako „Vero Coffee House“ vadovas.

Verslininkas juokauja, kad sunkiausia yra apsispręsti pradėti verslą, o vėliau tiesiog nebėra kelio atgal – kartą pradėjus, darbą reikia pabaigti. Todėl D. Vėželis palankiai vertino INVEGOS teikiamas galimybes. Jo manymu, jos labai reikalingos smulkiems ir vidutiniams verslininkams. 

„Vero Coffee House“
„Vero Coffee House“

Pasidalintos rizikos paskolos – tai priemonė, pagal kurią teikiamos iki 16,5 mln. Lt paskolos investicijoms, apyvartinėms lėšoms papildyti, jei dėl tokio finansavimo plečiama SVV subjekto veikla. Teikiant tokią paskolą bankai turi prisidėti bent 50 proc. savo lėšų. Jei projektas ir ūkio subjektas atitinka nustatytus reikalavimus, imdamos paskolas įmonės gali pasinaudoti ir INVEGA garantijomis ir daliniu palūkanų kompensavimu. Šias paskolas teikia Šiaulių bankas, SEB bankas, „Swedbank“ bankas.

Parengta bendradarbiaujant su UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Rubrikoje „Verslo vinis“ rasite 10 drąsių ir sėkmingų verslo idėjų, kuriomis didžiuojasi jų autoriai ir visi padėję šiems verslams išvysti dienos šviesą bei sėkmingai augti.

Projekto „Verslo vinis“ iniciatorė INVEGA kviečia susipažinti su verslo finansavimo galimybėmis Lietuvoje ir išdrįsti pradėti bei plėsti savo verslus. Rubrikoje pateikiama informacija apie INVEGOS administruojamas priemones, kurios finansuojamos ES struktūrinių fondų lėšomis.

 invega

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius