Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Gapšys: jautienos supirkimo kaina kris trečdaliu, galvijų mėsai reikia PVM lengvatos

Pieno perteklius dėl Rusijos paskelbto embargo gali siekti apie 15 proc., o galvijų – 70 proc., prognozuoja Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto Produktų rinkotyros skyriaus vedėjas Albertas Gapšys ir mano, kad būtų racionalu laikinai Lietuvoje sumažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) galvijų mėsai, kad būtų galima bent 20 proc. sumažinti galvijų kainas vartotojams.
Dažniausiai salmonelioze užsikrečiama per gyvūninį maistą: paukštieną, pieną, kiaušinius, jautieną, kiaulieną, kreminius gaminius į kurių sudėtį įeina kiaušiniai.
Mėsa / „Scanpix“ nuotr.

„Manau, jautienos supirkimo kainos kris mažiausiai trečdaliu. Kai galvijų iš Lietuvos pirko turkai, buvo pakilusios supirkimo kainos. Tačiau vežti jautieną į Turkiją uždraudė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba – šioje šalyje pastebėta snukio ir nagų ligos židinių“, – interviu „Lietuvos žinioms“ teigė A.Gapšys, pasak kurio, prieš 10 metų gyventojai suvalgydavo vidutiniškai po 11 kilogramų galvijų mėsos per metus, o dabar – vos po 4 kilogramus, nes jautieną Lietuvoje nukonkuravo paukštiena.

„Kadangi galvijienos neimportuojame, PVM sumažinimas pasitarnautų ir perdirbėjams, ir vartotojams, ir galvijų augintojams, nes padidėjus jautienos paklausai, gamintojai galėtų galvijus supirkti brangiau. Kita išeitis – augintojų persiorientavimas parduoti veršelius, užuot auginus iki brandaus gyvulio“, – pridūrė A.Gapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius