Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Augintojai džiaugiasi: susidomėjimas veisliniais gyvuliais auga

Žemaitukai, ristūnai, avys, ožkos, skalikai, baltnugariai – tai tik dalis veislinių gyvulių, kuriuos galima išvysti užsukus į Kaune, Nemuno saloje, įkurtą Veislinių gyvulių paviljoną. Parodos „AgroBalt 2014“ organizatoriai įsitikinę, jog šis paviljonas taps tikru traukos centru. Lankytojai jame laukiami visas tris parodos dienas – balandžio 3–5 d., parodos darbo metu.
Pietūs.
Pietūs. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jau keletą metų stebime džiuginančias tendencijas: susidomėjimas veisliniais žirgais didėja. Ypač smagu, kad ristūnais ir ristūnų sportu domisi jaunimas. Nors tai brangus sportas, jauni sportininkai to neišsigąsta ir toliau treniruojasi. Šiuo metu Lietuvoje yra apie 600 ristūnų veislės žirgų, tačiau reikėtų kur kas daugiau. Trūksta ir sportinių bazių, tačiau situacija gerėja. Parodoje tikimės praplėsti esamus kontaktus su užsienio partneriais, užmegzti naujų, nes idėjų įvairiems projektams turime keleriems metams į priekį“, – pasakojo parodoje „AgroBalt 2014“ dalyvaujantis Lietuvos ristūnų sporto asociacijos prezidentas Kęstutis Juozas Saikevičius. 

Jau keletą metų stebime džiuginančias tendencijas: susidomėjimas veisliniais žirgais didėja. Ypač smagu, kad ristūnais ir ristūnų sportu domisi jaunimas., – sakė K.J.Saikevičius.

Tai, kad susidomėjimas veisliniais gyvūnais Lietuvoje auga, rodo ir lankytojų gausa Gyvulių paviljone. Išskirtinį reginį jiems dovanoja veislinių žirgų augintojai, kurie rengia teatralizuotus sportinių žirgų, dailiojo jojimo pasirodymus.

Iš viso Nemuno saloje įkurtame Gyvulininkystės paviljone (1500 kv. metrų palapinėje) galima apžiūrėti 225 eksponatus. Greta lietuviams jau įprastų mėsinių ir pieninių galvijų, arklių, ponių, avių ir ožkų, augintojai kvies pažinti ir tradicinius Lietuvos genofondo gyvūnus – baltnugarius, šėmuosius ir žaluosius galvijus, šiurkščiavilnes avis, skalikus, vištines žąsis. Taip pat bus demonstruojami egzotiški gyvūnai – alpakos, veisliniai paukščiai.

Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas išreiškė viltį, jog parodoje gyvulių augintojų ir svečių užmegzti verslo kontaktai išaugs į ilgalaikę partnerystę: „Tikimės, jog tai atvers gyvulininkystės produkcijai naujas rinkas“. 

Anot jo, Gyvulininkystės paviljonas bus įdomus visiems: „Užsienio svečiai galės įsitikinti, kokią turtingą veislinių gyvulių liniją turi. O kai kurie lietuviai, ypač vaikai, gyvenantys mieste, galbūt pirmą kartą pamatys karves, ožkas ir kitus tradicinius gyvulius, nuo seno auginamus Lietuvos kaime“. 

Paviljone savo veiklą pristato įvairios gyvulių veisėjų asociacijos ir draugijos. Veislinių gyvulių paviljone lankytojai laukiami visas tris parodos dienas: balandžio 3–5 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius