Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Baltarusija pelnosi iš V.Putino sankcijų – sukūrė maisto koridorių į Rusijos rinką

Europietiškas pienas jau yra pilamas į baltarusiškus indus tam, kad toliau galėtų patekti į Rusijos rinką. Rugsėjį taip pieną rusams pradėjo tiekti Baltijos valstybės ir Lenkija, praneša newsru.com.
Lietuviškas pienas
Lietuviškas pienas / Miroslavo Kardakovo soc. prof. nuotrauka

Kaip pranešė „Nezavisimaja gazeta“, kurį laiką kainos buvo aukštos dėl klientų susidomėjimo. Todėl Baltarusijos įmonės leido suprasti, kad baltarusiams pavyks pasipelnyti iš kaimynų nelaimės, perkant iš jų žaliavą ir parduodant Rusijai pieną kaip baltarusišką.

Šiuo metu yra išnaudojama apie 70 proc. Baltarusijos pieno perdirbimo gamyklų pajėgumų, tai reiškia, kad dar apie 30 proc. galima panaudoti ES pieno perdirbimui.

Leidimus importuoti pieną gavo 13 Baltarusijos pieninių. Rugsėjį valstybė jau gavo apie tris tonas žaliavinio pieno iš Europos. Anksčiau Europa tokių kiekių pieno negalėdavo pasiūlyti, o Baltarusijai užtekdavo savo žaliavos. Dėl to pieno kainos Europoje buvo aukštos. Tačiau, Rusijai pradedant taikyti embargą, viena iš ES išeičių buvo sumažinti pieno kainas, dėl to žaliavą naudinga pirkti pasidarė ir Baltarusijai.

Šiuo metu yra išnaudojama apie 70 proc. Baltarusijos pieno perdirbimo gamyklų pajėgumų, tai reiškia, kad dar apie 30 proc. galima panaudoti ES pieno perdirbimui.

Be to, gali būti, kad lenkai pardavinės Baltarusijai savo vaisius ir daržoves. Baltarusija tikina, kad etiketės perklijuojamos nebus ir į Rusiją keliaus tik Baltarusijoje perdirbti produktai.

Tiesa, šaltiniai Rusijoje tikina, kad kai kuriuose restoranuose atsidaro itališko parmezano su etikete „Pagaminta Baltarusijoje“.

Baltarusijos pareigūnai pranešė, kad pieno eksportą į Rusiją šiemet gali padidinti 38 proc., o mėsos – 30 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius