Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bayer“ vadovas žada, kad „Monsanto“ genetiškai modifikuoti augalai į Europą nepateks

Vokietijos chemikalų milžinė „Bayer“ tikina, jog perėmusi JAV sėklų ir pesticidų gamintoją „Monsanto“ neatvers genetiškai modifikuotų augalams kelio į Europą.
„Monsanto“ logotipas
„Monsanto“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Monsanto

„Perimame „Monsanto“ ne tam, kad augintume genetiškai modifikuoti augalus Europoje“, – interviu vokiečių laikraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ pareiškė „Bayer“ vadovas Werneris Baumannas.

„Kai kurie žmonės mano, jog mums dėl mūsų reputacijos tai gali būti paprasčiau negu „Monsanto“, tačiau mūsų planas ne toks“, – pareiškė jis.

„Jeigu politikai ir visuomenė Europoje genetiškai modifikuotų sėklų nenori, mes tą pripažįstame, net jei iš esmės su tuo nesutinkame“, – pažymėjo „Bayer“ vadovas.

Aspirino gamintojos planuojamas JAV įmonės perėmimas už 58,8 mlrd. eurų yra didžiausias tokio pobūdžio sandoris Vokietijos verslo istorijoje.

Tačiau jis taip pat yra vienas prieštaringiausiai vertinamų, visų pirma dėl „Monsanto“ genetiškai modifikuotų sėklų, kurios skirtos naudoti kartu su įmonės gaminamu glifosatu – pesticidu, kuris dėl keliamos vėžio rizikos šiemet pateko į laikraščių antraštes.

Įmonėms rugsėjį pasirašius susitarimą, aplinkosaugininkų grupės, žaliųjų politikai ir net kai kurie ūkininkai pažadėjo blokuoti šią „pragare sudarytą santuoką“.

Tuo tarpu W. Baumannas atkreipė dėmesį į Šiaurės ir Lotynų Ameriką, kur „prieš 20 metų tai buvo visiškai nauja ir nebuvo jokios patirties ir buvo pagrįstų priežasčių“ genetiškai modifikuotus organizmus vertinti skeptiškai.

„Šiandien viskas yra kitaip. Nėra jokių ženklų, kad ši technologija keltų riziką aplinkai arba būtų nesaugi“, – pareiškė jis.

„Bayer“ vadovas taip pat pažymėjo esąs tikras, kad JAV ir Europos reguliavimo institucijos pritars susijungimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius